Soundboards

Neopixel en RGB Baselit, hoe zit dat nou eigenlijk?

Veel lightsaber fans vragen zich af wat het verschil is tussen een Neopixel lightsaber en een RGB baselit lightsaber.

Hieronder leggen we de verschillende functies van RGB en Neopixel soundboards uit zodat jij een goede keuze kan maken.

 Verschil Neopixel en RGB zwaardblad

Premium RGB Baselit Lightsabers

Elke KenJo Saber is in de basis uitgerust met een extra sterke 12 Watt RGB led lamp en wordt met een verstevigd polycarbonaat zwaardblad geleverd. De lamp zit onder of in de emitter. De emitter is het bovenste gedeelte van het handvat. Deze lamp schijnt door het holle licht doorlatende zwaardblad van onder naar boven. Het zwaardblad is aan de binnenkant voorzien van lichtversterkende folie. Tevens bevat de punt ook speciale reflector laag. Dit gezamenlijk zorgt voor een goede gelijkmatige verdeling van het licht over het hele zwaardblad.

Het zwaardblad van een RGB baselit lightsaber is hierdoor erg licht. Lichter dan een Neopixel variant en daarom leent een RGB baselit lightsaber zich dus nog beter om realistisch mee te duelleren. 

Premium RGB baselit soundboards bieden de mogelijkheid om uit verschillende kleuren te kiezen en zijn voorzien van een extra heldere 12 Watt lamp. Dit kan met 10 voor ingestelde kleuren of door langzaam van kleur te veranderen. Op deze manier is elke kleur denkbaar beschikbaar. Daarnaast heeft de lightsaber maar liefst 10 verschillende geluidstypes met verschillende volumes en een stille modus. 

Elke RGB Baselit lightsaber heeft de volgende kenmerken

 • 10 geluidstypes
 • 11 kleuren
 • Smooth swing
 • Effecten (flash on clash, blade lock, blaster deflect)
 • Drie volume standen (mute, zacht, hard)

Neopixel Lightsabers

Voor wie net even iets extra's uit zijn lightsaber wil halen is de Neopixel variant een goede keuze. De Neopixel lightsaber wordt op een andere manier verlicht dan de standaard RGB baselit versies. Bij Neopixel lightsabers is een 40 Watt led strip in het zwaardblad verwerkt. Dankzij deze led strip wordt het volledige zwaardblad egaal verlicht en niet alleen vanuit de onderkant van het zwaardblad zoals bij een RGB baselit model het geval is. De lichtsterkte bij de Neopixels is dus een stuk feller. Ook komen de kleuren beter naar voren.

Verschil in lichtsterkte tussen RGB en Neopixel

Omdat de led strip door het volledige zwaardblad zit verwerkt, biedt dit mogelijkheid tot meer realistische functies. Een van deze functies wordt al snel duidelijk bij het oplichten van het zwaardblad. Het zwaardblad zal namelijk vanuit onder naar boven oplichten, hierdoor lijkt het alsof de lightsaber echt uitschuift.

Doordat de led strip door het hele blad zit verwerkt, is deze zwaarder in vergelijking met de Premium RGB lightsabers. Daarnaast kan het zwaardblad, vanwege de gevoeligheid van de led strip, kapot gaan als er te hard mee wordt geslagen of geduelleerd. Daarom adviseren wij om met de Neopixel lightsabers niet op volle kracht te slaan of te duelleren. 

Verschillende varianten Neopixel

KenJo Sabers biedt momenteel drie verschillende Neopixel varianten:

- Standaard Neopixel

- Premium Neopixel

- Proffie 2.2 Neopixel

 

Standaard Neopixel

De Standaard Neopixel werkt nagenoeg gelijk als een RGB Baselit saber. Deze is uitgerust met 16 verschillende presets. Elke preset is een combinatie van een kleur, geluidstype en bladestyle. Daarnaast heeft deze smooth swing en effecten (flash on clash, blade lock, blaster deflect)

Het voordeel van Standaard Neopixel is het zwaardblad. Deze is zoals hiervoor beschreven voorzien van een 40 Watt led strip. 

Standaard neopixel sabers hebben slechts twee geluidsmodussen. Mute en geluid aan. 

Een Standaard Neopixel bevat geen SD kaart. Het is niet mogelijk op start up styles, blade styles of geluidstypes te veranderen.

 

Premium Neopixel

Daar waar de Standaard Neopixel variant een realistischere look geeft door de upgrade van het zwaardblad, biedt het Premium Neopixel soundboard veel meer mogelijkheden en upgrades. Dit komt omdat deze een Xenopixel v2 soundboard heeft.

Ten eerste heeft de Premium Neopixel in verhouding tot de RGB Baselit en Standaard Neopixel een betere sensor en chips. Hierdoor is de smooth swing functie vele malen beter en reageert het geluid significant realistischer op beweging. Tevens is de gevoeligheid van de sensor relatief makkelijk aan te passen via de computer.

De verbeterde elektronica in een Premium Neopixel lightsaber maakt het ook mogelijk om de lightsaber doormiddel van beweging te bedienen in plaats van enkel met de knop. Zo kan de lightsaber aan en uit gezet worden, de kleur veranderen, muziek afgespeeld worden en van geluidstype veranderd worden doormiddel van beweging.

Het Premium Neopixel soundboard heeft vijf verschillende blade styles. Dit biedt de mogelijkheid om de lightsaber in verschillende stijlen aan te laten staan. De vijf blade styles zijn als volgt:

 • Pulse, het zwaardblad heeft een langzaam pulserend licht effect
 • Steady, het zwaardblad brand egaal
 • Unstable, het zwaard blad pulseert
 • Flame, het zwaardblad licht continu van onder naar boven sterker
 • Rainbow, het zwaardblad heeft alle kleuren tegelijk

Naast de verschillende blade styles kan er ook nog gekozen worden tussen acht verschillende manieren waarop het zwaard aan gaat, zoals de welbekende klassieke stijl, een heftig pulserende opstart sequence, langzaam vullen en de ghost blade. Ghostblade is een stand waarop het licht langzaam dooft en weer feller aangaat aan de hand van beweging. Maar ook leuke varianten zoals de blaster blade, waarbij het net lijkt alsof er een laser uit het zwaard schiet. 

In onderstaand filmpje zijn de verschillende start up style weergegeven:

Het Premium Neopixel geluidsbord is uitgerust met een 16GB SD kaart. Op deze kaart staan meer dan 40 verschillende geluidstypes! De SD kaart kan verwijderd worden waardoor er nog meer geluiden geladen kunnen worden en bepaalde instellingen gewijzigd kunnen worden. Zo is het mogelijk om soundfonts te koppelen aan blade styles, start up styles en kleuren. En bepaalde functies anders te timen (zoals uitzetten) of uit te zetten (zoals bepaalde motion control functies. Naast de geluidstypes is dit soundboard ook nog in staat om muziek af te spelen. Er staat al achtergrondmuziek op, dit kan via de SD kaart ook worden aangepast naar wens. Verder is het mogelijk op updates uit te voeren waardoor er bijvoorbeeld meer blade styles of start up styles bij komen. Dit wordt uitgelegd in de online handleiding.

Laatste maar zeker niet het minst biedt de Premium Neopixel meer effecten dan de RGB Baselit en de Standaard Neopixel waaronder:

 • Blaster deflect precisie
 • Melt / Tip drag
 • Blade lock precisie

Al met al maakt dit de Premium Neopixel variant de meest realistische, veelzijdige en plug and play lightsaber welke geen technische kennis vereist.

 

Proffie 2.2

Voor de echte lightsaber connaisseur welke alle functies op het lightsaber volledig wilt kunnen customizen hebben wij het Proffie 2.2 Neopixel soundboard. Dit soundboard is volledig naar eigen wens aanpasbaar. Op verschillende fora zijn ontelbare opstart effecten, blade styles en geluid- en lichteffecten te vinden en te downloaden. Wie echt handig is kan zelfs zijn eigen geluiden opnemen en effecten ontwikkelen. Let wel op, omdat het Proffie 2.2 soundboard volledig customizable is vergt het wel wat meer tijd, eigen research en computer skills om onder de knie te krijgen. Op diverse fora en Youtube zijn voldoende tutorials te vinden.

 Samenvatting

We hebben de verschillen hieronder nog even duidelijk voor jou op een rijtje gezet:

KenJo Sabers Lightsaber soundboard types different soundboards baselit vs neopixel ghv3 proffie

Mochten er toch nog vragen of onduidelijkheden zijn neem dan gerust even contact met ons op!

Yoda and Grivous fighting over the KenJo Sabers Silverlight

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL: Ofte stillede spørgsmål

På denne side kan du finde links til online manualer og instruktionsvideoer til din sabel.

RGB Baselit Manual 1 (hyperlink)

Silverlight, Dawnbreaker, Discipulis, Eclipse, Trinity, Masamune, Resolute, Guardian,

RGB Baselit Manual 2 (hyperlink)

Menace, Elegance, Kyberfighter, Lunar, Knighthood, alle legendariske sabler

Standard neopixel Manual (hyperlink)

Hvis du har valgt en saber med et standard neopixel-soundboard, kan du finde vejledningen her, uanset hvilken saber det er, uanset hvilken saber det er.

Premium Neopixel Manual (hyperlink)

Hvis du har valgt et saber med et premium neopixel soundboard, finder du vejledningen her, uanset hvilket saber det er.

Proffi-manual (hyperlink)

Hvis du har valgt et saber med et Proffi 2.2-soundboard, finder du vejledningen her, uanset hvilket saber det er.

Hvis du har problemer med din KenJo Saber, vil vi gerne løse dem for dig. På fejlfindingssiden besvarer vi de hyppigst stillede spørgsmål eller almindelige komplikationer med tilhørende løsninger. Vi anbefaler, at du først ser denne side om fejlfinding. Løser dette ikke problemet? Så kontakt os via chat eller e-mail. Angiv altid dit ordrenummer, så vi kan tage et hurtigt kig på det.

De modeller med grundbelysning har en lys 12-watt pære i håndtaget. Det skinner ind i sværdet og får lyssværdet til at gløde.

Neopixel og Proffie har et sværd, der er udstyret med en dobbeltsidet LED-strimmel i hele længden af indersiden. Dette sikrer, at lyset er meget lysere end en variant med grundbelysning og giver også flere muligheder for lyseffekter.

Alle soundboardtyper leveres med forudindstillede lyde og farver. Proffie-varianten leveres med et SD-kort på 16 GB. Du kan finde mange lydeffekter og lyseffekter, som du kan uploade på forskellige fora.

Nedenfor finder du en oversigt over de forskellige soundboards, som KenJo Sabers tilbyder.

For en mere detaljeret forklaring af de forskellige funktioner anbefaler vi, at du først læser denne side,

De fleste ordrer afsendes samme dag! For vores aktuelle og fuldstændige forsendelsespolitik kan du besøge vores side om forsendelsespolitik: https://kenjosabers.nl/pages/verzendbeleid

Betjeningen af din sabel varierer alt efter resonansbundstype og i nogle tilfælde også minimalt mellem visse modeller. På denne side kan du finde den rigtige manual til din saber eller soundboardtype. I mange tilfælde er forklaringen udvidet med en video for at give en ekstra forklaring og demonstration. https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers

Fjern den sorte eller klare hætte fra den flade side af sablen. Skub derefter forsigtigt bladet/sværdet eller stikket ind i håndtaget, indtil det møder pæren. For en neopixelmodel er det vigtigt, at stifterne er trykket tilstrækkeligt nedad. Sørg for, at inbusskruerne ikke blokerer klingen på indersiden af håndtaget. Brug derefter de medfølgende insexskruer og sekskantnøgle til at skrue bladet fast i håndtaget. Se også instruktionsvideoen på fejlfindingssiden her

Det kan du tro! Alle vores sværd er lavet af holdbart polycarbonat, der er udviklet til lyssværd mod lyssværd-dueller. Brug altid din sunde fornuft, og vær forsigtig. Vi anbefaler, at du bærer beskyttelsesbeklædning og sørger for, at du har nok plads, så du ikke skader omgivelserne eller andre mennesker.

Bemærk venligst, at RGB-lysesværd med grundbelysning er bedst egnet til dueller. Andre lyssværd af soundboard-typen har en LED-strimmel i sværdet, hvilket gør dem tungere og mere sårbare. Disse modeller kan også duelleres med, men vi anbefaler blød til medium dueller for at undgå skader.

KenJo Sabers leveres som standard med 12 forskellige forudindstillede farver. Farverne kan nemt skiftes ved at bruge knappen på lyssværdet. Det er også muligt selv at vælge en farve ved at lade lyssværdet langsomt skifte farve. Du kan finde en nøjagtig vejledning i den manual, der følger med hvert lyssværd. Nogle modeller har forskelligt farvede håndtag/skafter. På produktsiden kan du se, hvilken farve et lyssværd fås i. Hvis den ønskede model er udsolgt, har vi den ikke på lager. Vil du stadig gerne købe den, eller har du et andet ønske? Hvis det er tilfældet, bedes du give os besked. Det er ofte muligt at lave en sabel specielt til dig.

Jeg har set en kopi af et lyssværd af en Star Wars-figur et andet sted. Eller jeg leder efter et bestemt lyssværd.

Hvert lyssværd fra KenJo Sabers leveres med en manual. Den indeholder alle instruktioner om, hvordan lyssværdet fungerer! Du kan finde den seneste version online på https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers. Bemærk venligst. Der kan tilføjes funktioner. Hvis din sabel har eksisteret i et stykke tid, er der måske flere funktioner beskrevet, end din sabel har.

Hvert lyssværd fra KenJo Sabers leveres med en manual. Den indeholder alle instruktioner om, hvordan lyssværdet fungerer! Du kan finde den seneste version online på https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers. Bemærk venligst. Der kan tilføjes funktioner. Har din sabel været i brug i et stykke tid? Så kan det være, at der er beskrevet flere funktioner, end dit sværd har. Hvis du har en premium neopixel-sabel, kan du selv opdatere den.

USB-stikket har en indgang til et Micro SD-kort. Dette kort befinder sig i Premium Neopixel-kortet. Det er muligt at opdatere bestyrelsen på denne måde.

Hvert lyssværd fra KenJo Sabers leveres med en manual. Den indeholder alle instruktioner om, hvordan lyssværdet fungerer! Du kan finde den seneste version online på https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers. Proffie soundboardet giver dig mulighed for at indstille dine egne effekter, lydtyper og andre effekter. Mulighederne er uendelige. Se også https://therebelarmory.com/ for oplysninger og indstillinger for dit Proffie-kort. Bemærk dog, at da Proffie 2.2-soundboardet kan tilpasses fuldt ud, kræver det lidt mere tid, din egen research og computerfærdigheder at mestre det. Du kan finde masser af vejledninger på forskellige fora og på Youtube.

For at lave et dualsabel skal du bruge to lyssværd, der er mærket "dualsaber ready", og en forbindelsesring. For at forbinde begge sabler med hinanden skal du skrue bunden af begge lyssværd op. Forbindelsesringen kan nu forbindes til begge lyssværd gennem gevindet.

Hvor er det pænt af dig at bestille! Hvis der er løbende rabataftaler, skal du være meget opmærksom på, om betingelserne for denne kampagne gælder for din ordre. Se denne side for at få klare instruktioner om, hvordan du bruger en rabatkode. Har du stadig spørgsmål? Lad os vide det!

Der er forskellige tilbud, aktioner, kampagner, rabatkoder og konkurrencer. Se denne oversigt for at få en opdateret oversigt.

Du kan få flere oplysninger i vores fulde returpolitik: https://kenjosabers.nl/policies/refund-policy

Returneringer kan sendes til:

KenJo Sabers
PO Box 119
3640AC, Mijdrecht
Nederlandene

Du skal altid registrere din returnering på forhånd via e-mail eller chat. Angiv altid dit unikke ordrenummer på eller i forsendelsen, så vi kan spore den. Hvis du ikke gør det, kan det medføre, at din ordre går tabt, eller at refusionen forsinkes.

Send os en e-mail på info@kenjosabers.nlofog åbn en chat på webstedet. Vi svarer normalt med det samme eller inden for få minutter. KenJo Sabers forsøger altid at svare inden for 48 timer på hverdage.