Soundboards

Neopixel en RGB Baselit, hoe zit dat nou eigenlijk?

Veel lightsaber fans vragen zich af wat het verschil is tussen een Neopixel lightsaber en een RGB baselit lightsaber.

Hieronder leggen we de verschillende functies van RGB en Neopixel soundboards uit zodat jij een goede keuze kan maken.

 Verschil Neopixel en RGB zwaardblad

Premium RGB Baselit Lightsabers

Elke KenJo Saber is in de basis uitgerust met een extra sterke 12 Watt RGB led lamp en wordt met een verstevigd polycarbonaat zwaardblad geleverd. De lamp zit onder of in de emitter. De emitter is het bovenste gedeelte van het handvat. Deze lamp schijnt door het holle licht doorlatende zwaardblad van onder naar boven. Het zwaardblad is aan de binnenkant voorzien van lichtversterkende folie. Tevens bevat de punt ook speciale reflector laag. Dit gezamenlijk zorgt voor een goede gelijkmatige verdeling van het licht over het hele zwaardblad.

Het zwaardblad van een RGB baselit lightsaber is hierdoor erg licht. Lichter dan een Neopixel variant en daarom leent een RGB baselit lightsaber zich dus nog beter om realistisch mee te duelleren. 

Premium RGB baselit soundboards bieden de mogelijkheid om uit verschillende kleuren te kiezen en zijn voorzien van een extra heldere 12 Watt lamp. Dit kan met 10 voor ingestelde kleuren of door langzaam van kleur te veranderen. Op deze manier is elke kleur denkbaar beschikbaar. Daarnaast heeft de lightsaber maar liefst 10 verschillende geluidstypes met verschillende volumes en een stille modus. 

Elke RGB Baselit lightsaber heeft de volgende kenmerken

 • 10 geluidstypes
 • 11 kleuren
 • Smooth swing
 • Effecten (flash on clash, blade lock, blaster deflect)
 • Drie volume standen (mute, zacht, hard)

Neopixel Lightsabers

Voor wie net even iets extra's uit zijn lightsaber wil halen is de Neopixel variant een goede keuze. De Neopixel lightsaber wordt op een andere manier verlicht dan de standaard RGB baselit versies. Bij Neopixel lightsabers is een 40 Watt led strip in het zwaardblad verwerkt. Dankzij deze led strip wordt het volledige zwaardblad egaal verlicht en niet alleen vanuit de onderkant van het zwaardblad zoals bij een RGB baselit model het geval is. De lichtsterkte bij de Neopixels is dus een stuk feller. Ook komen de kleuren beter naar voren.

Verschil in lichtsterkte tussen RGB en Neopixel

Omdat de led strip door het volledige zwaardblad zit verwerkt, biedt dit mogelijkheid tot meer realistische functies. Een van deze functies wordt al snel duidelijk bij het oplichten van het zwaardblad. Het zwaardblad zal namelijk vanuit onder naar boven oplichten, hierdoor lijkt het alsof de lightsaber echt uitschuift.

Doordat de led strip door het hele blad zit verwerkt, is deze zwaarder in vergelijking met de Premium RGB lightsabers. Daarnaast kan het zwaardblad, vanwege de gevoeligheid van de led strip, kapot gaan als er te hard mee wordt geslagen of geduelleerd. Daarom adviseren wij om met de Neopixel lightsabers niet op volle kracht te slaan of te duelleren. 

Verschillende varianten Neopixel

KenJo Sabers biedt momenteel drie verschillende Neopixel varianten:

- Standaard Neopixel

- Premium Neopixel

- Proffie 2.2 Neopixel

 

Standaard Neopixel

De Standaard Neopixel werkt nagenoeg gelijk als een RGB Baselit saber. Deze is uitgerust met 16 verschillende presets. Elke preset is een combinatie van een kleur, geluidstype en bladestyle. Daarnaast heeft deze smooth swing en effecten (flash on clash, blade lock, blaster deflect)

Het voordeel van Standaard Neopixel is het zwaardblad. Deze is zoals hiervoor beschreven voorzien van een 40 Watt led strip. 

Standaard neopixel sabers hebben slechts twee geluidsmodussen. Mute en geluid aan. 

Een Standaard Neopixel bevat geen SD kaart. Het is niet mogelijk op start up styles, blade styles of geluidstypes te veranderen.

 

Premium Neopixel

Daar waar de Standaard Neopixel variant een realistischere look geeft door de upgrade van het zwaardblad, biedt het Premium Neopixel soundboard veel meer mogelijkheden en upgrades. Dit komt omdat deze een Xenopixel v2 soundboard heeft.

Ten eerste heeft de Premium Neopixel in verhouding tot de RGB Baselit en Standaard Neopixel een betere sensor en chips. Hierdoor is de smooth swing functie vele malen beter en reageert het geluid significant realistischer op beweging. Tevens is de gevoeligheid van de sensor relatief makkelijk aan te passen via de computer.

De verbeterde elektronica in een Premium Neopixel lightsaber maakt het ook mogelijk om de lightsaber doormiddel van beweging te bedienen in plaats van enkel met de knop. Zo kan de lightsaber aan en uit gezet worden, de kleur veranderen, muziek afgespeeld worden en van geluidstype veranderd worden doormiddel van beweging.

Het Premium Neopixel soundboard heeft vijf verschillende blade styles. Dit biedt de mogelijkheid om de lightsaber in verschillende stijlen aan te laten staan. De vijf blade styles zijn als volgt:

 • Pulse, het zwaardblad heeft een langzaam pulserend licht effect
 • Steady, het zwaardblad brand egaal
 • Unstable, het zwaard blad pulseert
 • Flame, het zwaardblad licht continu van onder naar boven sterker
 • Rainbow, het zwaardblad heeft alle kleuren tegelijk

Naast de verschillende blade styles kan er ook nog gekozen worden tussen acht verschillende manieren waarop het zwaard aan gaat, zoals de welbekende klassieke stijl, een heftig pulserende opstart sequence, langzaam vullen en de ghost blade. Ghostblade is een stand waarop het licht langzaam dooft en weer feller aangaat aan de hand van beweging. Maar ook leuke varianten zoals de blaster blade, waarbij het net lijkt alsof er een laser uit het zwaard schiet. 

In onderstaand filmpje zijn de verschillende start up style weergegeven:

Het Premium Neopixel geluidsbord is uitgerust met een 16GB SD kaart. Op deze kaart staan meer dan 40 verschillende geluidstypes! De SD kaart kan verwijderd worden waardoor er nog meer geluiden geladen kunnen worden en bepaalde instellingen gewijzigd kunnen worden. Zo is het mogelijk om soundfonts te koppelen aan blade styles, start up styles en kleuren. En bepaalde functies anders te timen (zoals uitzetten) of uit te zetten (zoals bepaalde motion control functies. Naast de geluidstypes is dit soundboard ook nog in staat om muziek af te spelen. Er staat al achtergrondmuziek op, dit kan via de SD kaart ook worden aangepast naar wens. Verder is het mogelijk op updates uit te voeren waardoor er bijvoorbeeld meer blade styles of start up styles bij komen. Dit wordt uitgelegd in de online handleiding.

Laatste maar zeker niet het minst biedt de Premium Neopixel meer effecten dan de RGB Baselit en de Standaard Neopixel waaronder:

 • Blaster deflect precisie
 • Melt / Tip drag
 • Blade lock precisie

Al met al maakt dit de Premium Neopixel variant de meest realistische, veelzijdige en plug and play lightsaber welke geen technische kennis vereist.

 

Proffie 2.2

Voor de echte lightsaber connaisseur welke alle functies op het lightsaber volledig wilt kunnen customizen hebben wij het Proffie 2.2 Neopixel soundboard. Dit soundboard is volledig naar eigen wens aanpasbaar. Op verschillende fora zijn ontelbare opstart effecten, blade styles en geluid- en lichteffecten te vinden en te downloaden. Wie echt handig is kan zelfs zijn eigen geluiden opnemen en effecten ontwikkelen. Let wel op, omdat het Proffie 2.2 soundboard volledig customizable is vergt het wel wat meer tijd, eigen research en computer skills om onder de knie te krijgen. Op diverse fora en Youtube zijn voldoende tutorials te vinden.

 Samenvatting

We hebben de verschillen hieronder nog even duidelijk voor jou op een rijtje gezet:

KenJo Sabers Lightsaber soundboard types different soundboards baselit vs neopixel ghv3 proffie

Mochten er toch nog vragen of onduidelijkheden zijn neem dan gerust even contact met ons op!

Yoda and Grivous fighting over the KenJo Sabers Silverlight

FAQ : Questions fréquemment posées

Sur cette page, vous trouverez des liens vers des manuels en ligne et des vidéos d'instruction pour votre sabre.

Manuel 1 de RGB Baselit (lien hypertexte)

Silverlight, Dawnbreaker, Discipulis, Eclipse, Trinity, Masamune, Resolute, Guardian,

Manuel 2 de RGB Baselit (lien hypertexte)

Menace, Elegance, Kyberfighter, Lunar, Knighthood, tous les sabres légendaires

Manuel du néopixel standard (lien hypertexte)

Si vous avez choisi un sabre avec une table d'harmonie néopixel standard, alors quel que soit le sabre, vous trouverez les instructions ici.

Manuel Premium Neopixel (lien hypertexte)

Si vous avez opté pour un sabre doté d'une table d'harmonie néopixel haut de gamme, vous trouverez les instructions ici, quel que soit le sabre.

Manuel Proffi (lien hypertexte)

Si vous avez choisi un sabre avec une table d'harmonie Proffi 2.2, vous trouverez les instructions ici, quel que soit le sabre.

Si vous avez des problèmes avec votre sabre KenJo, nous aimerions les résoudre pour vous. Sur la page de dépannage, nous répondons aux questions les plus fréquemment posées ou aux complications courantes avec les solutions correspondantes. Nous vous recommandons de consulter d'abord cette page de dépannage. Cela ne résout-il pas le problème ? Alors contactez-nous par chat ou par courriel. Mentionnez toujours votre numéro de commande pour que nous puissions y jeter un coup d'œil.

Les modèles éclairés par le socle sont dotés d'une ampoule de 12 watts dans la poignée. Cela brille dans l'épée et fait briller le sabre laser.

Neopixel et Proffie proposent une épée équipée d'une bande de LED double face sur toute la longueur de l'intérieur. Ainsi, la lumière est beaucoup plus brillante qu'une variante à éclairage de base et offre également plus de possibilités d'effets lumineux.

Tous les types de tables d'harmonie sont dotés de sons et de couleurs prédéfinis. La variante proffie est livrée avec une carte SD de 16 Go. Vous pouvez trouver de nombreux effets sonores et lumineux à télécharger sur divers forums.

Vous trouverez ci-dessous un aperçu des différentes tables d'harmonie proposées par KenJo Sabers.

Pour une explication plus détaillée des différentes fonctions, nous vous recommandons de lire d'abord cette page,

La plupart des commandes sont expédiées le jour même ! Pour notre politique d'expédition actuelle et complète, veuillez consulter notre page de politique d'expédition : https://kenjosabers.nl/pages/verzendbeleid.

Le fonctionnement de votre sabre varie selon le type de table d'harmonie et, dans certains cas, également de façon minime entre certains modèles. Sur cette page, vous trouverez le manuel correspondant à votre type de sabre ou de table d'harmonie. Dans de nombreux cas, l'explication est complétée par une vidéo pour une explication et une démonstration supplémentaires. https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers

Retirez le capuchon noir ou transparent du côté plat du sabre. Ensuite, faites glisser avec précaution la lame/l'épée ou la fiche dans le manche jusqu'à ce qu'elle rencontre l'ampoule. Pour un modèle néopixel, il est important que les broches soient suffisamment enfoncées. Assurez-vous que les vis à tête cylindrique ne bloquent pas la lame à l'intérieur de la poignée. Utilisez ensuite les vis Allen et la clé hexagonale fournies pour visser fermement la lame dans le manche. Regardez également la vidéo d'instruction sur la page de dépannage ici.

Tu parles ! Toutes nos épées sont fabriquées en polycarbonate durable développé pour les duels sabre laser contre sabre laser. Faites toujours preuve de bon sens et soyez prudent. Nous vous recommandons de porter des vêtements de protection et de vous assurer que vous avez suffisamment d'espace pour ne pas endommager l'environnement ou les autres personnes.

Veuillez noter que les sabres laser à base de RVB sont mieux adaptés aux duels. D'autres sabres laser de type caisse de résonance comportent une bande de LED dans l'épée, ce qui les rend plus lourds et plus vulnérables. Ces modèles peuvent également être utilisés en duel, mais nous recommandons un duel doux à moyen pour éviter tout dommage.

Les sabres KenJo sont livrés en standard avec 12 couleurs prédéfinies différentes. Les couleurs peuvent être facilement changées en utilisant le bouton sur le sabre laser. Il est également possible de choisir soi-même une couleur en laissant le sabre laser changer lentement de couleur. Les instructions exactes se trouvent dans le manuel qui accompagne chaque sabre laser. Certains modèles ont des manches / poignées de couleur différente. La page du produit indique dans quelle couleur le sabre laser est disponible. Si le modèle que vous souhaitez est épuisé, nous ne l'avons pas en stock. Souhaitez-vous toujours l'acheter ou avez-vous un autre souhait ? Si tel est le cas, veuillez nous le faire savoir. Il est souvent possible de faciliter un sabre spécialement pour vous.

J'ai vu une réplique de sabre laser d'un personnage de Star Wars ailleurs. Ou, je cherche un sabre laser spécifique.

Chaque sabre laser de KenJo Sabers est livré avec un manuel. Il contient toutes les instructions sur le fonctionnement du sabre laser ! Vous pouvez trouver la dernière version en ligne sur https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers. Veuillez noter. Des fonctionnalités peuvent être ajoutées. Si votre sabre existe depuis un certain temps, il se peut que les fonctions décrites soient plus nombreuses que celles de votre sabre.

Chaque sabre laser de KenJo Sabers est livré avec un manuel. Il contient toutes les instructions sur le fonctionnement du sabre laser ! Vous pouvez trouver la dernière version en ligne à l'adresse https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers. Veuillez noter. Des fonctionnalités peuvent être ajoutées. Votre sabre est là depuis un moment ? Vous constaterez alors que les fonctions décrites sont plus nombreuses que celles de votre sabre. Si vous avez un sabre néopixel premium, vous pouvez le mettre à jour vous-même.

La clé USB dispose d'une entrée pour une carte Micro SD. Cette carte est située dans la carte Neopixel Premium. Il est possible de mettre à jour le tableau de cette manière.

Chaque sabre laser de KenJo Sabers est livré avec un manuel. Il contient toutes les instructions sur le fonctionnement du sabre laser ! Vous pouvez trouver la dernière version en ligne à l'adresse https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers. La table d'harmonie Proffie vous permet de définir vos propres effets, types de sons et autres effets. Les possibilités sont infinies. Consultez également le site https://therebelarmory.com/ pour obtenir des informations et des paramètres pour votre carte Proffie. Notez toutefois que la carte son Proffie 2.2 étant entièrement personnalisable, elle nécessite un peu plus de temps, de recherches personnelles et de compétences informatiques pour être maîtrisée. Vous pouvez trouver de nombreux tutoriels sur divers forums et sur Youtube.

Pour créer un dualsaber, tu as besoin de deux sabres laser portant la mention " prêt pour le dualsaber " et d'un anneau de connexion. Pour connecter les deux sabres l'un à l'autre, dévissez la partie inférieure des deux sabres laser. L'anneau connecteur peut maintenant être connecté aux deux sabres laser par le fil.

C'est gentil de passer une commande ! Si des offres de réduction sont en cours, veuillez vérifier si les conditions de cette promotion s'appliquent à votre commande. Consultez cette page pour obtenir des instructions claires sur la manière d'utiliser un code de réduction. Vous avez encore des questions ? Faites-nous en part !

Diverses offres, actions, promotions, codes de réduction et concours sont actifs. Veuillez vous référer à cet aperçu pour une vue d'ensemble actualisée .

Pour plus d'informations, consultez notre politique de retour complète : https://kenjosabers.nl/policies/refund-policy.

Les retours peuvent être envoyés à :

KenJo Sabers
PO Box 119
3640AC, Mijdrecht
Pays-Bas

Enregistrez toujours votre retour à l'avance par e-mail ou par chat. Indiquez toujours votre numéro de commande unique sur ou dans l'envoi afin que nous puissions le retracer. Si vous ne le faites pas, votre commande risque d'être perdue ou le remboursement retardé.

Envoyez-nous un courriel à info@kenjosabers.nlofet ouvrez une session de chat sur le site web. Nous répondons généralement immédiatement ou en quelques minutes. KenJo Sabers essaie toujours de répondre dans les 48 heures en semaine.