Anakin's lightsabers

Anakin's lightsabers 

Anakin Skywalker is een zeer bekend personage uit de Star Wars films en series. Zijn vechtstijl en symbolische overgang van de light-side naar de dark-side zijn legendarisch. In dit blog willen we je meenemen in de verschillende lightsabers en diens betekenis in het verhaal van Anakin. Lees dus hieronder verder om meer informatie te krijgen over de lichtzwaarden van Anakin Skywalker.

 

Anakin's eerste lightsaber

Obi-Wan nam de jonge Anakin onder zijn hoede en begon zijn training tot jedi. Onder begeleiding van zijn mentor bouwde hij al vrij snel een eenvoudig lichtzwaardmodel met een blauw zwaardblad. Deze kleur stond symbool voor zijn toewijding aan de orde en de sterke band die was ontstaan tussen hem en Obi-Wan. Vervolgens nam zijn ontwikkeling een andere wending.

Zoek je de saber welke Anakin tijdens de Clone Wars gebruikte, bekijk dan de KenJo Sabers Young Renegade

anakin skywalker clone wars lightsaber star wars

Zoek je de saber welke Anakin tijdens de trilogie gebruikte ook wel bekend als de youngling slayer, bekijk dan de KenJo Sabers Saga Royal edition

Anakin's transformatie

Onder invloed van keizer Palpatine werd Anakin overgehaald zich aan te sluiten bij de dark-side of the force. In een poging om zijn geliefde te redden van de droom die hij over haar kreeg. Na een episch gevecht tussen hem en zijn voormalige meester Obi-Wan Kenobi werd zijn oorspronkelijke lightsaber vernietigd. Op dit moment vol met symboliek en metaforen liet Anakin letterlijk en figuurlijk zijn oude leven en overtuigingen achter en accepteerde zijn nieuwe bestaan als Darth Vader. 

 

Always two there are

Als nieuwe leerling van de Sith Lord Darth Sidious (Palpatine) bouwde Anakin een nieuwe lightsaber. Deze variant kreeg een dieprode kleur die niet alleen symbool stond voor de duistere kant van de force maar ook Anakin's nieuwe rol als Darth Vader. 

Een rood lichtzwaard werd een symbolisch wapen voor iedereen van de dark-side. Het is een uiting van brute kracht, autoriteit en meedogenloosheid tegen iedereen die hem in de weg stond.

Bekijk hier de Darth Vader geinspireerde KenJo Sabers Darth Renegade:

 

Net voor zijn overlijden vond Darth Vader zijn weg terug naar de Light-side en redde hij het leven van zijn zoon door de Sith Lord te verslaan. Zijn lightsaber is na dit laatste gevecht verdwenen, maar de symboliek ervan blijft bestaan. 

 

Heb je interesse in een van de Anakin of Darth Vader geïnspireerde sabers gebruik dan snel de zoekbalk op onze website www.kenjosabers.com of www.kenjosabers.nl  en typ de naam van het personage om jouw perfecte KenJo Saber te vinden