Ezra Bridger's journey

Het leven is niet zwart-wit en geen enkele keuze hoeft definitief te zijn. Dat blijkt ook weer uit het verhaal van Ezra uit Star Wars Rebels. Ervaar meer over hem en zijn lichtzwaarden in deze blog.

 

Ezra Bridger

Ezra is een jonge straatjongen op Lothal. Nadat hij zich aansloot bij de bemanning van Kanan Jarrus (een voormalige Jedi) ontdekt Ezra al snel dat hij Force-sensitive is. Samen met Kanan en de rest van zijn crew begint Ezra aan zijn training en ontwikkelt zijn eigen innovatieve lightsaber.  

 

Ezra moet het opnemen tegen krachtige en gevreesde tegenstanders zoals The Inquisitors en Darth Vader. Net als vele voor hem die hun training later in hun leven starten is ook Ezra gevoelig voor de invloeden van de duistere zijde. Hij wordt hierin extra verleidt wanneer hij Darth Maul tegenkomt. In het laatste seizoen zien we hoe hij in bezit komt van een Sith Holocron. Deze weet hij samen met Darth Maul te openen.

Aan het einde van de serie zien we hoe Ezra en Grand Admiral Thrawn door walvisachtige schepsels (Purrgils) in Hyperspace verdwijnen. In de Serie Ahsoka zien we Ezra echter weer terug en gaat zijn verhaal verder.

 

De lightsabers van Ezra

Ezra’s eerste lightsaber: Met 15 jaar bouwde Ezra zijn eerste lightsaber. Het was een ongekend ontwerp dat niet alleen over een lichtzwaardblad beschikte maar ook een blaster component bezat. Dit stelde hem in staat om niet alleen zwaardgevechten te voeren maar ook vuurgevechten. Hierdoor kon hij zich verdedigen zonder direct prijs te hoeven geven wie hij was. Het ontwerp is functioneel en onopvallend. Het is een wapen dat op het eerste oog voor een lichtzwaard zou worden aangezien. De lightsaber is gemaakt met behulp van onderdelen van de verschillende crewleden. Het is een iconisch ontwerp dat direct opvalt dankzij de extra constructie om de hilt heen. De bovenkant van deze saber blaster is groen. In dit gedeelte zit de blaster-modus van zijn lightsaber. Het bezat een blauw kyber crystal, waardoor de lightsaber de kenmerkende blauwe kleur van een jonge Jedi kreeg.

Bekijk nu Ezra's lightsaber geïnspireerde saber:

Ezra’s tweede lightsaber: Zijn originele lichtzwaard werd tijdens de confrontatie met Darth Vader op Malachor vernietigd waardoor Ezra genoodzaakt was om een nieuw lichtzwaard te maken. De tweede lightsaber was een lightsaber met een groen blade en een zwarte greep. In tegenstelling tot zijn eerste zwaard kreeg deze een meer traditioneel uiterlijk. Het was echter vrij kort in zijn bezit en gaf hem uiteindelijk aan zijn goede vriendin en crewlid Sabine Wren net voordat hij aan boord ging van de Chimaera om zichzelf aan te geven. Sabine gebruikte het lichtzwaard tijdens haar eigen training en hield daarbij het ontwerp grotendeels in stand en maakte slechts kleine aanpassingen. Ezra’s tweede lightsaber staat daarom bekend als het lichtzwaard van Sabine Wren.

Bekijk nu Ezra's en Sabine Wren lightsaber geïnspireerde saber:

Ezra’a derde lightsaber: Met behulp van de droid professor Huyang bouwde een derde lightsaber met een blauw blade. De lightsaber lijkt in zijn ontwerp sterk op die van zijn voormalige meester Kanan Jarrus. Het was een bewuste eerbetoon aan hem. Hij maakte gebruik van hetzelfde type emitter mantel die hij van Huyang kreeg. De droid had het bewaard voor het geval dat zijn meester ooit een vervangend exemplaar nodig zou hebben. Het lichtzwaard werd in haast gebouwd aan boord van Ahsoka’s schip dat dankzij Huyang alle noodzakelijke componenten aan boord had.

Welk lichtzwaard van Ezra Bridger spreekt jou het meeste aan? Maak je cosplay helemaal compleet met behulp van een realistische lightsaber replica! Welke variant gaat jouw collectie sieren?