Lightsaber keuze gids - Waar op te letten bij het kopen van light sabers

Lightsaber: An elegant weapon for a more civilized age

De Star Wars-franchise heeft een zeer grote en trouwe fanbase. Voor veel fans zijn light sabers een belangrijk onderdeel van deze cultuur en een manier om hun liefde voor de franchise te uiten. Dit heeft bijgedragen aan het creëren van een populaire cultuur waarin het idee van het gebruik van lichtzwaarden voor gevechten zeer aantrekkelijk is. Met het uitbreiden van de franchise met diverse films, series, en games is Star Wars ook sterk aan populariteit aan het winnen. Het Star Wars lichtzwaard is daarom uitgegroeid tot een populaire keuze voor cosplayers en verzamelaars. Een lightsaber is een fascinerend wapen dat de verbeelding van fans over de hele wereld heeft gevangen en waarschijnlijk nog vele jaren een belangrijk onderdeel zal blijven van de Star Wars-franchise. Niet gek dus dat wereldwijd tegenwoordig zoveel fans op zoek zijn naar waar star wars lightsaber kopen. KenJo Sabers biedt een breed aanbod aan sabers in verschillende prijsklasse.


Waar kan je een lightsaber kopen en waar moet je op letten?

Op zoek naar de perfecte star wars lightsaber om jouw Jedi- of Sith cosplay compleet te maken? Of je nu een Star Wars fan bent, een cosplay liefhebber of gewoon op zoek bent naar een uniek stukje technologie, er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kopen van een lightsaber. Zoek je bijvoorbeeld een duurzame en betrouwbare saber van hoge kwaliteit? Wil je een custom lightsaber die je zelf kunt personaliseren en aanpassen? Of ben je op zoek naar een betaalbare optie voor beginnende licht zwaardvechters, ook beter bekend als ludosport. Of ga je bijvoorbeeld een replica saber gebruiken om een cosplay compleet te maken? Bij het kopen van een lightsaber is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals prijs, kwaliteit, gebruiksgemak, gebruiksdoeleinde, en eventueel compatibiliteit met licht zwaardvechters organisaties. 


Als het gaat om het kiezen tussen verschillende saber categorie of hilts zijn er een paar dingen waarmee je rekening kunt houden om de beste keuze te maken om de beste lightsaber shop in Europa te vinden.

  1. Waarvoor wordt de lightsaber voor gebruikt: Denk na over waar je de lightsaber voor gaat gebruiken. Wil je hem bijvoorbeeld gebruiken voor cosplay of lichtzwaardvechten? Als je een lightsaber zoekt voor cosplay, dan is het uiterlijk waarschijnlijk belangrijker dan hoe hij presteert tijdens gevechten. Als je echter een lightsaber zoekt voor lichtzwaardvechten, dan wil je er een die duurzaam en stevig genoeg is om te gebruiken bij deze activiteiten.
  2. Wat is een goede lightsaber? Kijk naar de kwaliteit van de lightsaber. Sommige leveranciers bieden sabers welke zijn gemaakt van goedkopere materialen en kunnen minder duurzaam zijn dan anderen. Als je op zoek bent naar een gegarandeerde hoge kwaliteit lightsaber welke lang meegaat dan zit je KenJo Sabers altijd goed. Alle light sabers zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en voorzien van premium electronica. Ongeacht uit welke categorie je een saber aanschaft bij KenJo Sabers ben je verzekerd van de beste lightsaber in Europa uit Nederland.
  3. Wat kost een lightsaber: Lightsabers van KenJo Sabers zijn er in verschillende categorieën en prijsklassen. Bedenk hoeveel je bereid bent om uit te geven aan een light saber en vergelijk de verschillende opties binnen je budget. Houd er rekening mee dat een duurdere lightsaber vaak veel mooiere uiterlijke kenmerken hebben waardoor je hier lang plezier van kan hebben of mogelijk jouw cosplay outfit perfect compleet kan maken
  4. Welke lightsaber electronica heb ik nodig: Bij het kiezen van soundboard voor jouw KenJo Saber is het belangrijk om rekening te houden met je je gewenste toepassing, budget, de gewenste functies, verlichtingstype en effecten. Elk type soundboard heeft zijn eigen voordelen, het is dus belangrijk dat je goed onderzoek doet voordat je een keuze maakt. KenJo Sabers biedt Premium RGB Baselit, Standaard Neopixel, Premium neopixel (Xenopixel v2), GHV3 (Golden Harvest) en Proffie 2.2 soundboards aan op verschillende sabers.
  5. Merk en reputatie: Overweeg het merk en de reputatie van het lightsaber bedrijf waar jij jouw light sabers koopt. Sommige bedrijven hebben geen of een slechte reputatie opgebouwd. Dergelijke bedrijven hebben langzame levertijden, minder betrouwbare producten en bieden slechte service. Ook zijn er organisaties welke vanuit het buitenland versturen dit zorgt ervoor dat jij onverwacht import kosten moet betalen, vaak komt dit nog eens bovenop verstopte verzendkosten welke bij het afrekenen pas naar voren komen. Kies voor zekerheid en koop jouw saber bij KenJo Sabers welke bekend staan als het beste lightsaber bedrijf in Europa uit Nederland. KenJo Sabers kenmerkt zich door het produceren van kwalitatief hoogwaardige lightsabers, super snelle levertijden en perfecte klantenservice. Bekijk gerust wat klanten over ons schrijven op het onafhankelijke review platform Trustpilot. https://www.trustpilot.com/review/kenjosabers.nl

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen beslissing maken en de saber kiezen die het beste bij jouw behoeften past.


Welke type handvat past bij mij?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten light sabers beschikbaar zijn. Er zijn bijvoorbeeld replica's van de lightsabers uit de films, maar er zijn vooral ook veel originele ontwerpen beschikbaar. KenJo Sabers is een Europees lightsaber bedrijf en biedt kwalitatief hoogwaardige lightsabers in verschillende categorieën van verschillende niveaus in zeldzaamheid en prijs. Er verschillende categorieën van lightsabers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en prijsklassen. Bij het kiezen van een lichtzwaard is het belangrijk om rekening te houden met je eigen wensen en budget.


Een eerste belangrijke keuze is het handvat, ofwel het heft. KenJo Sabers is een betrouwbare en kwalitatief uitstekende leverancier voor het kopen van star wars lichtzwaarden. KenJo Sabers biedt een groot assortiment lightsabers op vier verschillende niveaus: Premium, Rare, Epic en Legendary.


  1.  Premium Lightsabers: Deze lightsabers zijn de meest betaalbare optie van KenJo Sabers. Ze hebben een eenvoudig ontwerp en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Ze zijn een goede keuze voor iemand die net begint met custom lightsabers of die op een budget zit. 
  • Ontdek de magie van Star Wars Lightsabers met onze Premium Saber collectie bij KenJo Sabers. Onze Premium Sabers zijn gemaakt met hoogwaardige materialen en bieden een betaalbare manier om de spanning te ervaren van het hanteren van je eigen lichtzwaard. De Premium Sabers van KenJo Sabers zijn ontworpen voor de beginnende lightsaber fan. Ze zijn zeer geschikt als eerste saber vanwege hun relatief lage prijs, maar toch bieden ze dezelfde hoge kwaliteit als de duurdere lichtzwaarden van KenJo Sabers. De categorie Premium Sabers biedt een breed scala aan keuze met klassieke, relatief eenvoudig en originele ontwerpen op instapniveau, zodat je zeker de perfecte saber vindt die bij jouw stijl past! Je voelt je een echte Jedi of Sith met jouw gloednieuwe Premium Saber van KenJo Sabers. Of je nu een beginner of een doorgewinterde fan bent en op zoek bent naar een betaalbare goedkope lightsaber ervaring zonder in te leveren op kwaliteit, dan zit je in de Premium Saber categorie aan het goede adres. Shop vandaag nog en start jouw cosplay in stijl. 

Premium Lightsabers by KenJo Sabers

         Bekijk alle Premium Sabers           


  1. Rare Lightsabers: Zeldzame lightsabers zijn een stapje hoger dan basis ontwerp lightsabers. Ze hebben meer ingewikkelde ontwerpen en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Zeldzame lightsabers zijn een goede keuze voor iemand die een unieke lightsaber wil, maar niet te veel geld wil uitgeven. 
  • De Rare Lightsabers van KenJo Sabers zijn ontworpen voor de cosplayer die op zoek is naar een lightsaber die net wat spannender en meer gedetailleerd is dan de premium saber collectie. De "Rare Lightsabers" bieden de vertrouwde KenJo Sabers kwaliteit, maar hebben hilts die net wat meer opvallen en meer gedetailleerd zijn. De Rare Lightsabers van KenJo Sabers zijn perfect om je cosplay naar het volgende niveau te tillen. De meer gedetailleerde hilts en de realistische geluidseffecten geven je cosplay een extra dimensie en maken je kostuum nog overtuigender. De Rare Lightsabers zijn net als alle andere KenJo Sabers ook geschikt om mee te duelleren. Kortom, als je op zoek bent naar een hoogwaardige lightsaber die net wat meer opvalt en meer gedetailleerd is dan de Premium Lightsabers, dan zijn de Rare Lightsabers van KenJo Sabers een uitstekende keuze.

Rare Lightsabers by KenJo Sabers

         Bekijk alle Rare Sabers           


  1. Epic Lightsabers: Epic lightsabers zijn een meer exclusieve optie van KenJo Sabers. Ze hebben zeer gedetailleerde ontwerpen en zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen. Epische lightsabers zijn een goede keuze voor iemand die een lightsaber wilt die visueel zeer indrukwekkend is maar niet op een Star Wars karakter is gebaseerd. 
  • De Epic Lightsaber collectie van KenJo Sabers is ontworpen voor de echte lightsaber fan die op zoek is naar een unieke en indrukwekkende light saber. Deze collectie bevat enkele van de meest gedetailleerde en complexe ontwerpen van KenJo Sabers, met opvallende kleuren, op maat gemaakte gravures en complexe details bied deze categorie sabers van de hoogst mogelijke kwaliteit voor een scherpe prijs. Deze lichtzwaarden zijn gemaakt van de vertrouwde hoge kwaliteit welke je van KenJo Sabers mag verwachten en vervaardigd met een uniek oog voor detail. Elk onderdeel van de saber is zorgvuldig ontworpen en gefabriceerd om de beste prestaties en duurzaamheid te garanderen. De handgrepen zijn vaak voorzien van ingewikkelde visueel verbluffende details, zoals snijlijnen, kleuren, beplating en uitsnedes. De Epic Sabers zijn vervaardigd met behulp van verschillende bewerking en afwerking processen, zoals anodiseren of poedercoaten, om een ​​uniek uiterlijk te creëren. Elke Epic Lightsaber van KenJo Sabers wordt gemaakt met een uniek oog voor detail. Met de Epic Lightsaber collectie van KenJo Sabers kies je voor een uiterst unieke saber welke gegarandeerd indruk gaat maken.

Epic Lightsabers by KenJo Sabers

         Bekijk alle Epic Sabers           


  1. Legendary Lightsabers: Legendary lightsabers zijn de meest exclusieve en dure optie van KenJo Sabers. Het zijn unieke ontwerpen welke zijn geïnspireerd op karakters uit de films en series. 
  • De "Legendary Lightsabers" van KenJo Sabers zijn geïnspireerd op de bekende karakters uit de Star Wars films. Deze lightsabers zijn super mooi en gedetailleerd en bieden de mogelijkheid om jouw favoriete personages uit de Star Wars films tot leven te brengen. De "Legendary Lightsabers" zijn dan ook de perfecte keuze voor de cosplayer die op zoek is naar een lightsaber die volledig in stijl is met zijn of haar cosplay. Legendary Lightsabers de perfecte aanvulling op je cosplay kostuum en maken je look helemaal af. Ze zijn ook geweldig om te gebruiken als eyecatcher om tentoon te stellen in je kamer, mancave of Star Wars lore collectie. De sabers zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en designs, geïnspireerd op de verschillende karakters uit de Star Wars films, zoals Darth Vader, Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Rey. Kortom, als je op zoek bent naar de beste lightsaber welke perfect is om jouw cosplay compleet in stijl af te maken of om tentoon te stellen, dan zijn de Legendary Lightsabers van KenJo Sabers de beste keuze.

Legendary Replica lightsabers by KenJo Sabers

         Bekijk alle Legendary Sabers           

 

Neopixel lightsaber kopen of Baselit lightsaber kopen? Welke type soundboard heb ik nodig? 

Nu het perfecte handvat is gekozen is het belangrijk om het soundboard te kiezen dat bij jou past. Wil je bijvoorbeeld een baselit lightsaber kopen of een neopixel lightsaber kopen? Veel lightsaber fans vragen zich af in eerste instantie af wat is het verschil tussen baselit light saber en neopixel light saber, of wat is het verschil tussen xenopixel en proffie 2.2. KenJo Sabers zijn beschikbaar met verschillende soundboard types. Tussen de afbeeldingen bij elk product op onze site vind je een overzicht van de functies van de verschillende board types. Er zijn veel overeenkomsten maar ook veel verschillen tussen elk soundboard. Zo biedt elk soundboard de mogelijkheid om uit verschillende kleuren te kiezen, zo kan elke KenJo Saber dus een Rode Lightsaber, Blauwe lightsaber, Groene lightsaber of welke kleur dan ook naar keuze zijn. Alle sabers zijn tevens voorzien van verschillende geluidstypes zodat je kan wisselen tussen Sith en Jedi Cosplay. Een baselit saber is voorzien van een hol zwaard en een krachtige 12 watt lamp, in een neopixel zwaard zit een super heldere 50 watt led strip welke het mogelijk maakt om verschillende blade styles en start up styles te laten zien. Afhankelijk van het soundboard dat je kiest gebeurd dit door middel van pre sets of zijn deze zelf te kiezen uit een aantal opties of zelfs volledig te customizen. Je kunt kiezen uit vier verschillende opties: RGB Baselight, Standaard Neopixel en Premium Neopixel, Proffie 2.2. Deze soundboards hebben andere mogelijkheden en eigenschappen.

  • Premium RGB Baselit: is de instap categorie soundboard welke word gebruikt. Het zwaard word verlicht doormiddel van lamp in de emitter. De emitter is het bovenste gedeelte van het handvat. Deze lamp schijnt door het holle licht doorlatende zwaardblad van onder naar boven. Het zwaardblad is aan de binnenkant voorzien van lichtversterkende folie. Tevens bevat de punt ook speciale reflector laag. Dit gezamenlijk zorgt voor een goede gelijkmatige verdeling van het licht over het hele zwaardblad.Het zwaardblad van een RGB baselit lightsaber is hierdoor erg licht. Lichter dan een Neopixel variant en daarom leent een RGB baselit lightsaber zich dus nog beter om realistisch mee te duelleren.  Premium RGB baselit soundboards bieden de mogelijkheid om uit verschillende kleuren te kiezen en zijn voorzien van een extra heldere 12 Watt lamp. Dit kan met 10 voor ingestelde kleuren of door langzaam van kleur te veranderen. Op deze manier is elke kleur denkbaar beschikbaar. Daarnaast heeft de lightsaber maar liefst 10 verschillende geluidstypes met verschillende volumes en een stille modus. Hoewel RGB Baselit-soundboards eenvoudiger zijn dan hun high-end tegenhangers, zijn ze nog steeds een populaire keuze onder liefhebbers van lichtzwaard die net beginnen met het verkennen van de hobby. RGB Baselit-soundboards zijn ook een goedkope optie voor degenen die met een beperkt budget een star lichtzwaard willen kopen.

  • Standaard Neopixel: Voor wie net even iets extra's uit zijn light saber wil halen is de Neopixel variant een goede keuze. De Neopixel lightsaber wordt op een andere manier verlicht dan de standaard RGB baselit versies. Bij Neopixel lightsabers is een 40 of Watt led strip in het zwaardblad verwerkt. Dankzij deze led strip wordt het volledige zwaardblad egaal verlicht en niet alleen vanuit de onderkant van het zwaardblad zoals bij een RGB baselit model het geval is. De lichtsterkte bij de Neopixels is dus een stuk feller. Ook komen de kleuren beter naar voren. Omdat de led strip door het volledige zwaardblad zit verwerkt, biedt dit mogelijkheid tot meer realistische functies. Een van deze functies wordt al snel duidelijk bij het oplichten van het zwaardblad. Het zwaardblad zal namelijk vanuit onder naar boven oplichten, hierdoor lijkt het alsof de lightsaber echt uitschuift. 

    De Standaard Neopixel werkt nagenoeg gelijk als een RGB Baselit saber. Deze is uitgerust met 16 verschillende presets. Elke preset is een combinatie van een kleur, geluidstype en bladestyle. Daarnaast heeft deze smooth swing en effecten (flash on clash, blade lock, blaster deflect) Het voordeel van Standaard Neopixel ten opzichte van RGB Baselit is het zwaardblad. Deze is zoals hiervoor beschreven voorzien van een 40 Watt led strip. Standaard neopixel sabers hebben slechts twee geluidsmodussen. Mute en geluid aan. Een Standaard Neopixel bevat geen SD kaart. Het is niet mogelijk op start up styles, blade styles of geluidstypes te veranderen.

  • Premium Neopixel: Daar waar de Standaard Neopixel variant een realistischere look geeft door de upgrade van het zwaardblad, biedt het Premium Neopixel soundboard veel meer mogelijkheden en upgrades. Dit komt omdat deze een Xenopixel v2 soundboard heeft.

    Ten eerste heeft de Premium Neopixel in verhouding tot de RGB Baselit en Standaard Neopixel een veel betere sensor en chipset. Hierdoor is de smooth swing functie vele malen beter en reageert het geluid significant realistischer op beweging. Tevens is de gevoeligheid van de sensor relatief makkelijk aan te passen via de computer.

    De verbeterde elektronica in een Premium Neopixel lightsaber maakt het ook mogelijk om de lightsaber doormiddel van beweging te bedienen in plaats van enkel met de knop. Zo kan de lightsaber aan en uit gezet worden, de kleur veranderen, muziek afgespeeld worden en van geluidstype veranderd worden doormiddel van beweging.

    Het Premium Neopixel soundboard heeft zeven verschillende blade styles. Dit biedt de mogelijkheid om de lightsaber in verschillende stijlen aan te laten staan. Naast de verschillende blade styles kan er ook nog gekozen worden tussen 10 verschillende manieren waarop het zwaard aan gaat. Het Premium Neopixel geluidsbord is uitgerust met een 16GB SD kaart. Op deze kaart staan meer dan 40 verschillende geluidstypes! Er kunnen geluiden worden toegevoegd en ook achtergrond muziek ingesteld worden welke doormiddel van motion control aangezet kan worden.

  • Proffie 2.2: Voor de echte lightsaber connaisseur welke alle functies op het lightsaber volledig wilt kunnen customizen hebben wij het Proffie 2.2 Neopixel soundboard. Dit soundboard staat er om bekend om nagenoeg alle functies naar eigen wens aan te passen. Op verschillende fora zijn ontelbare opstart effecten, blade styles en geluid- en lichteffecten te vinden en te downloaden. Deze effecten zijn ook nog eens aan te passen als je jezelf verder verdiept in het coderen van deze proffie lightsabers. Wie echt handig is kan zelfs zijn eigen geluiden opnemen en effecten ontwikkelen. Let wel op, omdat het Proffie 2.2 soundboard volledig aan te passen is vergt dit wel de nodige eigen research, computer skills en tijd om onder goed onder controle te krijgen. Op Youtube en diverse fora zijn vele tutorials te vinden. 

Meer informatie of hulp nodig met het kiezen van soundboard type variant? Check dan de soundboard keuze hulp pagina. 


Waarom lightsaber kopen bij KenJo Sabers?

KenJo Sabers streeft ernaar om niet alleen hoogwaardige en unieke sabers aan te bieden, maar ook een geweldige klantenservice te bieden aan hun klanten. Ze begrijpen dat het kopen van een lightsaber een persoonlijke en belangrijke beslissing is, en ze willen ervoor zorgen dat elke klant tevreden is met hun aankoop en de hele winkelervaring. Daarom bieden ze uitgebreide ondersteuning, van het beantwoorden van vragen over producten tot het bieden van persoonlijk advies over het maken van de juiste saber of het kiezen van de perfecte accessoire. Niet alleen tijdens het aankoopproces maar ook daarna kan je rekenen op KenJo Sabers als er onverhoopt problemen zijn of als er vragen zijn over de door jou aangeschafte saber. KenJo Sabers stelt de tevredenheid van de klant voorop en doet er alles aan om een positieve en gedenkwaardige ervaring te bieden aan elke klant.


Conclusie:

Al met al zijn er dus veel aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een lightsaber. Door goed te kijken naar je eigen wensen en budget, en door te kiezen voor een betrouwbare verkoper zoals KenJo Sabers, kun je echter een mooie en kwalitatief goede light saber kopen die perfect past bij jouw Star Wars-liefde. Al met al biedt KenJo Sabers dus veel voordelen voor klanten die op zoek zijn naar een goed Star Wars lichtzwaard. Of je nu een beginnende of ervaren cosplayer bent, er is altijd een passende lightsaber beschikbaar bij KenJo Sabers.

 

         Bekijk alle KenJo Sabers           

 

Heb je na het lezen van dit artikel vragen? Stel deze dan gerust via de chat functie op onze website of stuur een email naar info@kenjosabers.com.