Meer over Ahsoka's Lightsabers

Meer over Ahsoka's Lightsabers


 

Ahsoka Tano is een van de meest bekende en geliefde personages. Ze is bekend vanwege verschillende indrukwekkende momenten en krachtige persoonlijke eigenschappen. Een van de redenen waarom ze aan bekendheid won zijn haar dubbele witte lightsabers. De reis die Ahsoka en de lichtzwaarden hebben is diep en symbolisch verweven in haar reis als Jedi en de ontwikkeling die zij doormaakt. De lightsabers van Ahsoka


We leerden Ahsoka kennen als Padawan van Anakin Skywalker in "The Clone Wars". In die tijd maakte zij gebruik van single blade groen-blauw lichtzwaard. Ze was loyaal aan de Jedi-Order en begon haar training zoals ieder ander. Deze lightsaber symboliseerde haar status als jonge Jedi leerling.


In de periode die volgde gebeurde er een reeks ingrijpende gebeurtenissen die leidden tot een breuk met de Jedi-Orde. Waaronder de valse beschuldiging van een aanslag op de Jedi Tempel. Ze liet haar groen-blauwe lightsaber achter. En werd een Fulcrum. Op Onderon ontmoette ze de Mandaloriaanse rebellengroep "Death Watch". Van een van de leden hiervan kreeg ze Kyber-Kristallen waarmee ze haar nieuwe lightsabers kon ontwerpen.


In die tijd werd ze meer onafhankelijk en ontwikkelde ze haar eigen identiteit meer en meer. De witte lightsabers weerspiegelen dit. De kleur wit symboliseert (spirituele) zuiverheid, onpartijdigheid en evenwicht. Ahsoka is een Jedi maar wilde zich afzetten tegen de dogmatische gedachten en houding van de Orde. Voor Ahsoka zelf symboliseren haar witte lightsabers haar toewijding aan "het goede doen" zonder vast te houden aan strikte regels. Ahsoka is een Jedi die haar eigen keuzes maakt en haar eigen pad bewandelt.  Ahsoka's vechtstijl


De vechtstijl die Ahsoka met haar dubbele lightsabers toepast is kenmerkend voor haar personage. Ze is snel en behendig en weet in haar gevechten effectief om te gaan met haar lightsabers.  In haar manier van vechten zijn duidelijke invloeden van haar leermeester te zien. Zelf van Anakin Skywalker ook zeer bekwaam in zijn lightsaber skills. 


Ahsoka is een rolmodel geworden voor veel fans. Haar groei, onafhankelijkheid en sterke morele integriteit zijn inspiratie voor velen. Het verhaal van haar karakter is dan ook nog lang niet uitverteld, na haar verschijning in de verschillende series. Waaronder haar eigen gelijknamige serie. De evolutie van Ahsoka Tano naar een onafhankelijke Jedi wordt weerspiegeld in de witte lightsabers. Ze vormen nu een iconisch symbool die Ahsoka's unieke reis en persoonlijkheid vertegenwoordigt.


Welke kleur lightsaber weerspiegelt jouw connectie met de Force het meest? Bestel vandaag nog de lightsaber die het beste bij jou past en wordt hem meester!

 

Koop de Padawan Ahsoka saber set: Daisho

https://kenjosabers.nl/blogs/news/de-technologie-achter-lightsabers

padawan ahoska saber set

 

Koop de Fullcrum Ahsoka Saber set:

https://kenjosabers.nl/collections/legendary-sabers/products/katano

Fullcrum Ahsoka saber setOf bekijk meteen alle legendary sabers:

https://kenjosabers.nl/collections/legendary-sabers