Welke kleuren lightsabers zijn er?

In het Star Wars-universum zijn er verschillende kleuren lightsabers beschikbaar, elk met hun eigen betekenis. De meest voorkomende kleuren zijn blauw, groen en rood. Blauwe lightsabers worden gebruikt door Jedi knights en vertegenwoordigen vrede en gerechtigheid, terwijl groene lightsabers worden gebruikt door Jedi-meesters en staan voor harmonie en balans. Rode lightsabers worden gebruikt door de Sith en symboliseren macht en woede.


Er zijn ook enkele andere kleuren lightsabers beschikbaar, waaronder geel, paars, wit en zwart. Witte lightsabers worden gebruikt door Jedi die de kennis van de Force gebruiken om droids te deactiveren of de natuur in balans te houden. Zwart is een zeldzame kleur die wordt gebruikt in alleen de Darksaber zoals te zien in bijvoorbeeld The Mandalorian. Andere kleuren lightsabers, zoals oranje, roze, lichtblauw bestaan ook en komen voor in niet-canon Star Wars-media.

Benieuwd naar welke lightsaber kleur bij jou past? Bekijk dan dit volledige overzicht van alle kleuren, welke karakters deze kleur gebruiken en wat ze betekenen inclusief keuze gids : 

 

Meer info https://kenjosabers.nl/blogs/news/wat-betekend-welke-kleur-saber

 

https://kenjosabers.nl/collections

https://kenjosabers.coml/collections