KenJo Sabers Premium RGB Baselit Handleiding 1.2

Silverlight, Dawnbreaker, Discipulis, Eclipse, Trinity, Masamune, Resolute, Guardian, met motion control.

Heel veel plezier toegewenst met jouw KenJo Saber!

Wil jij op hoogte blijven van de laatste aanbiedingen, give aways acties, nieuwste modellen, technische updates of gewoon gave lightsaber content zien? Volg ons dan snel op Facebook en Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief!  Daarnaast verloten wij onze website en socials frequent leuke prijzen! 

Wil jij zelf ook op onze pagina gepost worden?

- Alle 'verhaal' posts welke ons taggen worden gerepost.

- Alle 'bericht' posts welke ons in de foto taggen doen automatisch mee aan de maandelijkse win actie.

 

Video instructies:

In de volgende video worden alle functies van de saber overzichtelijk achter elkaar getoond. Open de video in Youtube zelf om via de beschrijving snel naar een specifieke instructie te gaan.


Montage

  1. Haal de plastic dop van het zwaardblad en schuif deze vervolgens voorzichtig via de bovenkant in het handvat tot deze tegen de lamp aan komt. 
  2. Schroef nu de bijgeleverde korte platte inbusschroeven met de inbussleutel door de schroefgaten aan de bovenkant van het handvat om het zwaardblad stevig vast te klemmen. Ze hoeven er dus niet in! De overige puntige en stompe schroeven zijn reserve hier hoef je niks mee te doen.
  3. De inbusschroeven dienen recht in het handvat en zonder weerstand te worden bevestigd.

Let bij het opnieuw monteren erop dat de inbusschroeven het lemmet niet blokkeren aan de binnenkant van het handvat. 

 

Opladen

Laad de saber voor gebruik minimaal twee uur op. Zet de saber niet aan terwijl deze aan het opladen is. Voor laden dient een 1A / 5V oplader gebruikt te worden. Als de saber volledig leeg is geweest laadt dan minimaal 4 uur op.

Opladen met kabel: Steek de kabel in de oplaadpoort. De lichtring zal langzaam gaan knipperen. Wanneer de saber volledig is opgeladen zal de lichtring doven of zal de saber "ready" zeggen. Bij sommige legendary sabers is de oplaadport weggewerkt deze bevind zich meestal aan de onderkant in de saber.

Opladen met losse batterij lader: Draai de twee delen van de saber los van elkaar (laat alle schroeven zitten) en haal de batterij er uit om deze in de oplader te plaatsen.

 

Aanzetten

Wanneer de saber in standby staat (de knop geeft licht en het zwaardblad geeft geen licht) druk eenmalig op de knop op het handvat. Als de knop geen licht geeft staat de saber uit en dient de knop voor ongeveer drie seconden ingedrukt te worden om de saber aan te zetten. 

Uitzetten

Wanneer de saber aan staat (zwaardblad geeft licht): houd de lichtgevende knop ingedrukt tot de saber uit gaat (ongeveer drie seconden), de saber gaat nu in standby stand. Houd de knop langer ingedrukt om deze volledig uit te schakelen.

Volumes

Elke KenJo Saber heeft verschillende volumes en een stille / mute stand. 

Om van volume te veranderen dient de saber in standby te staan. Houdt de knop ingedrukt tot het lampje één keer knippert, laat vervolgens los. Er komt nu een stembevestiging.

Herhaal dit proces om tussen de volumes en mute stand te wisselen. 

 

 

Bediening met knop vanuit stand-by modus.

Als de saber volledig uit staat houdt dan de knop ingedrukt tot een stembevestiging volgt en / of de lichtgevende knop, indien aanwezig, gaat branden. De saber staat nu in stand-by modus.

Houdt de knop ingedrukt totdat de verlichtichting het aantal beschreven keren knippert. Geen verlichte knop? Het genoemde aantal knipperingen zijn dan seconden indrukken.
0 - Druk kort op de knop om de saber aan te zetten.
1 - Volume aanpassen (stil / laag / hoog).
2 - Wissel van geluidstype / personage.
3 - Achtergrond muziek aan / uit.
4 - Flash on clash aan / uit.

Indien de saber langer dan 20 minuten niet wordt gebruikt zal deze automatisch uit schakelen.

Bediening met knop terwijl de saber aan staat.

Als de saber aan staat zal de knop andere functies hebben dan wanneer de saber in stand-by staat.

Houdt de knop ingedrukt totdat de verlichting het aantal beschreven keren knippert. Geen verlichte knop? Het genoemde aantal knipperingen zijn dan het aantal seconden indrukken.
0 - Korte druk op de knop voor blaster block.
1 - Bliksem / force loop.
2 - Kleur wissel modus (druk op de knop om te wisselen)
- 1 - Verlaat kleur wissel modus
4 - Saber terug naar stand-by modus.

Houdt de knop voor ongeveer 20 seconden ingedrukt om de saber volledig uit te schakelen.

Bewegingsbediening:

Bediening via beweging vanuit stand by modus.

1. Zet saber aan / uit: Richt de saber naar voren, maak een draaibeweging met de pols:
2: Wissel van geluidstype: Richt de saber naar boven, houdt de knop ingedrukt & maak een draaibeweging met de pols:
3: Schakel achtergrondmuziek aan / uit: Richt de saber naar beneden, houdt de knop ingedrukt & maak een draaibeweging met de pols:

Bewegingsbediening wanneer de saber aan staat:

1. Zet saber uit / aan: Richt de saber naar voren, maak een draaibeweging met de pols:
2: Wissel van blade style (stabiel, pulseren, ghost): Richt de saber naar boven, houdt de knop ingedrukt & maak een draaibeweging met de pols:
3: Wissel van kleur: Richt de saber naar beneden, houdt de knop ingedrukt & maak een draaibeweging met de pols:Problemen oplossen

Heb je vragen of ondervind je onverhoopt problemen met de KenJo Saber in welke vorm dan ook? Kijk voor instructie filmpjes en antwoorden op veel gestelde vragen even op kenjosabers.nl/pages/faqs of kenjosabers.nl/pages/troubleshoot.

Staat jouw vraag hier niet tussen of wil je gebruik maken van de wettelijke garantie neem dan contact met ons op en wij zullen zorg dragen voor een spoedige en adequate service om het probleem op te lossen. Dit kan via info@kenjosabers.com of via de chat functie op www.kenjosabers.com. Vermeld hierbij meteen je bestelnummer zodat we snel mee kunnen kijken. 

 

Waarschuwingen

- De KenJo Saber is niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar. Kinderen boven de 14 dienen onder toezicht van een volwassenen met de KenJo Saber te te spelen. 

- Gebruik KenJo Sabers veilig en verantwoordelijk.

- Dit product kan niet tegen water.

- Zet dit product niet aan terwijl deze aan het opladen is.

- Demonteer of maak dit product niet zelf open, anders komt de garantie te vervallen.     

- Laat dit product niet zonder toezicht aanstaan of opladen.

- Dit product is niet geschikt om te gebruiken als permanente lichtbron.

- KenJo Sabers is niet aansprakelijk voor eventuele ontstane schade en/ of letsel door het niet volgen van waarschuwingen.

- Stel de saber niet bloot aan open vuur of indirecte hitte.

- Bevat kleine onderdelen, uit de buurt van kinderen houden en veilig opbergen in verband met verstikkingsgevaar.

- Dit product mag niet in de prullenbak en moet gerecyled worden.

- Laat de saber niet onbewaakt aanstaan.

- Dit product kan niet in de wasmachine of magnetron.

- KenJo Sabers is niet aansprakelijk voor eventuele ontstane schade en/ of letsel door het niet volgen van waarschuwingen.

- Gebruik geen (snel)opladers met een output hoger dan 1A/5V.
FAQ: Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je linkjes naar online handleidingen en instructie video's voor jouw saber.

https://kenjosabers.nl/pages/handleidingen-kenjo-sabers-pagina

Als je problemen hebt met jouw KenJo Saber willen we dit graag voor je oplossen. Op de troubleshoot pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen of voorkomende complicaties met bijbehorende oplossingen. We raden aan om eerst deze troubleshoot pagina te bekijken. Lost dit het probleem niet op? Neem dan contact met ons op per chat of mail. Vernoem altijd je ordernummer zodat we snel mee kunnen kijken.  

Base lit modellen zijn voorzien van een felle 12 watt lamp in het handvat. Deze schijnt in in het zwaard en zorgt er op deze manier voor dat het lightsaber licht geeft. 

Neopixel en Proffie hebben een zwaard welke is voorzien van een dubbelzijdige ledstrip over de gehele lengte van de binnenzijde. Dit zorgt ervoor dat het licht veel feller is dan een base lit variant en ook meer lichteffect mogelijkheden biedt. 

Alle soundboard types zijn voorzien van vooringestelde geluiden en kleuren. De proffie variant wordt geleverd met een 16GB SD kaart. Op diverse fora zijn vele geluidseffecten en lichteffecten te vinden om te uploaden.

Onderstaand een overzicht van de verschillende soundboards welke KenJo Sabers aanbied.

Voor een uitgebreidere uiteenzetting over de verschillende functies raden wij aan om deze pagina eerst te lezen,

De meeste bestellingen worden dezelfde dag verzonden! Kijk voor het actuele en volledige verzendbeleid op onze verzendbeleid pagina: https://kenjosabers.nl/policies/shipping-policy

De werking van jouw saber verschilt per soundboard type en in sommige gevallen ook minimaal tussen bepaalde modellen. Op deze pagina kan je aan de hand van jouw saber of soundboard type de juiste handleiding vinden. In veel gevallen in de uitleg uitgebreid met video voor extra toelichting en ter demonstratie. https://kenjosabers.nl/pages/handleidingen-kenjo-sabers-pagina

Haal de zwarte of doorzichtige dop van de platte kant van de saber. Schuif vervolgens het lemmet/zwaard of de plug voorzichtig in het handvat tot deze tegen de lamp aan komt. Bij een neopixel model is het belangrijk dat de pinnen voldoende naar benden worden gedrukt. Let erop dat de inbusschroeven het lemmet niet blokkeert aan de binnenkant van het handvat. Gebruik vervolgens de bijgeleverde inbusschroeven en inbussleutel om het lemmet stevig in het handvat vast te draaien. Bekijk hier ook de instructie video op de troubleshoot pagina 

Zeker weten! Al onze zwaarden zijn gemaakt van duurzaam polycarbonate ontwikkeld voor lightsaber tegen lightsaber duels. Gebruik altijd je gezonde verstand en wees voorzichtig. We raden aan om beschermende kleding te dragen en zorg te dragen voor voldoende ruimte zodat er geen schade aan de omgeving of andere mensen ontstaat. 

Houdt er rekening mee dat RGB base lit lightsabers het meest geschikt zijn om mee te duelleren. Overige soundboard type lightsabers hebben een led strip in het zwaard wat deze zwaarder en kwetsbaarder maakt. Met deze modellen kan ook geduelleerd worden, maar we raden aan hier zacht tot medium mee te duelleren om schade te voorkomen. 

KenJo Sabers zijn standaard voorzien van 12 verschillende vooringestelde kleuren. De kleuren kunnen gemakkelijk gewisseld worden door gebruik te maken van de knop op de lightsaber. Het is ook mogelijk om zelf een kleur te kiezen door de lightsaber langzaam van kleur te laten veranderen. Exacte instructies kunt u terugvinden in de handleiding welke bij elke lightsaber wordt geleverd. Sommige modellen hebben verschillende kleuren handvaten / hilts. Op de productpagina is te zien in welke kleur een lightsaber beschikbaar is. Staat de gewenste variant op uitverkocht? Dan hebben we deze niet op voorraad. Wil je deze toch kopen of heb je een andere wens? Laat het ons dan even weten. Het is vaak mogelijk om specifiek voor u een saber naar wens te faciliteren. 

Gebruik onze zoekbalk om de sabe te vinden die bij jouw favoriete karakter hoort.

Bij elke lightsaber van KenJo Sabers wordt een handleiding geleverd. Hier staan alle instructies in hoe de lightsaber werkt! Online kan je de meest recente versie vinden https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers . Let op. Het kan zijn dat er functies worden toegevoegd. Gaat jouw saber al even mee?Dan kan het zijn dat er meer functies beschreven staan dan jouw saber heeft.

Bij elke lightsaber van KenJo Sabers wordt een handleiding geleverd. Hier staan alle instructies in over hoe de lightsaber werkt! Online kan je de meest recente versie vinden https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers . Let op. Het kan zijn dat er functies worden toegevoegd. Gaat jouw saber al even mee? Dan kan het zijn dat er meer functies beschreven staan dan jouw saber heeft. Heb je een premium neopixel saber dan kan je deze wel zelf updaten.

De USB stick heeft een ingang voor een Micro SD kaart. Deze kaart zit in het Premium Neopixel board. Het is mogelijk om op deze manier het board te updaten.

Bij elke lightsaber van KenJo Sabers wordt een handleiding geleverd. Hier staan alle instructies in over hoe de lightsaber werkt! Online kan je de meest recente versie vinden https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers . Het Proffie soundboard biedt de mogelijkheid om zelf effecten, geluidstypes en andere effecten in te stellen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk ook eens op https://therebelarmory.com/ voor informatie en instellingen voor jouw Proffie board. Let wel op, omdat het Proffie 2.2 soundboard volledig customizable is vergt het wel wat meer tijd, eigen research en computer skills om onder de knie te krijgen. Op diverse fora en Youtube zijn voldoende tutorials te vinden. 

Om een dualsaber te creëren heb je twee lightsabers nodig welke zijn aangemerkt als “dualsaber ready” en een connector ring. Om beide sabers aan elkaar te verbinden, dient de onderkant van beide lightsabers losgedraaid te worden. De connector ring kan nu doormiddel van het schroefdraad aan beide lightsabers gekoppeld worden.  

Wat leuk dat je een bestelling wilt plaatsen! Als er lopende kortingsacties zijn, let dan goed op of de voorwaarden voor deze actie van toepassing zijn op jouw bestelling. Kijk op deze pagina voor duidelijke instructies hoe je een kortingscode kan gebruiken. Toch nog vragen? laat het ons weten! 

Er zijn diverse aanbiedingen, acties, promoties, kortingscodes en prijsvragen actief. Voor een actueel overzicht verwijzen wij graag naar dit overzicht.

Voor meer informatie bekijk ons volledige retour beleid: https://kenjosabers.nl/policies/refund-policy

Retouren kunnen opgestuurd worden naar:

KenJo Sabers
Postbus 119
3640AC, Mijdrecht
Netherlands

Meld van te voren altijd uw retour aan via de mail of chat. Vermeld op of in de zending altijd uw unieke ordernummer zodat wij deze kunnen traceren. Verzuimt u dit te doen, dan kan het zijn dat uw order kwijt raakt of terugbetalingen langer op zich laten wachten. 

Stuur ons een email via info@kenjosabers.nlof open een chatgesprek op de website. We reageren meestal direct of binnen enkele minuten. KenJo Sabers probeert op werkdagen altijd binnen 48 uur te antwoorden.

Bij KenJo Sabers kan je afrekenen met de volgende betalingsmethodes:

- Ideal

- Klarna 

- Klarna pay later

- Visa

- PayPal

- Belfius

- Sofort

- Sepa bank transfer

- Creditcard

Przelewy24

- EPS

- KBC/CBC

- GiroPay

 

Ik zie mijn betalingsmethode niet:

Ga vanaf je winkelwagentje naar de betaling pagina door te klikken op "afrekenen". Vul de gevraagde gegevens in en klik onder op de pagina op 'Doorgaan naar verzenden" en vervolgens op "Ga naar betalen" om alle betaalopties weer te geven.