Als je problemen hebt met jouw KenJo Saber willen we dit graag voor je oplossen. Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen of voorkomende complicaties. Als onderstaand geen oplossing biedt voor de complicatie, neem dan even contact met ons per e-mail dan helpen we je snel verder!

let op!: Om garantie te behouden is het belangrijk dat de elektronica kit nooit uit de saber gehaald wordt en ook de elektronica kit zelf niet wordt losgeschroefd. Doe dit dus niet zonder expliciete instructies van een medeweker van KenJo Sabers om je eventuele garantie te behouden en kosten te voorkomen.

Ben je de handleiding kwijt of is het lastig om alle functies goed te begrijpen? Kijk dan op de volgende pagina voor de online handleiding en instructie videos: https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers 

%%

Hoe zet ik een KenJo Saber in elkaar?

$$

Verwijder de beschermende witte of zwarte dop van de onderzijde van het zwaard/lemmet. Schuif het lemmet of de plug in het handvat tot deze tegen de lamp aan komt. Bij een neopixel model is het belangrijk dat voldoende stevig naar beneden wordt geduwd zodat de pinnetjes naar binnen gaan.. Let op dat de inbusschroefjes het lemmet niet blokkeren aan de binnenkant van het handvat. Gebruik vervolgens de bijgeleverde kleine inbusschroefjes en inbussleutel om het lemmet stevig in het handvat vast te klemmen. Let er natuurlijk op dat je de schroeven niet doordraait. 

 

%%

Het zwaard zit los of wiebelt

$$

Het verschilt per saber met hoeveel schroeven deze het zwaard in het handvat klemmen. Het is belangrijk om het zwaard zo diep mogelijk in de handvat (tegen de lamp of neopixel pinnen) aan te duwen voordat de schroeven worden aangedraaid. Let bij een neopixel model er goed op dat deze echt voldoende naar beneden wordt geduwd zodat de schroeven niet tegen de printplaat komen. Deze kunnen gerust stevig aangedraaid worden. Lijkt je zwaard te wiebelen? Draai je schroeven dan steviger aan om te kijken op dit het probleem verhelpt. Voorkom dat je de schroefdraad doordraait. Het kan ook helpen om het zwaard tijdens het vastschroeven niet alleen naar beneden, maar ook stevig tegen de lange kant van de emitter te klemmen. Zo weet je zeker dat er zo min mogelijk bewegingsruimte is.

Beweegt het zwaard nog steeds? Zorg er dan voor dat je schroeven steviger aandraait (let wel op dat er niet teveel kracht word gezet en dat de schroef kapot gaat). Aanvullende tip: Een klein beetje plakband aan de onderkant rondom het zwaard kan helpen om iets meer dikte te creëren en eventuele beweging volledig weg te werken.

%%

De saber geeft geen geluid

$$

Wellicht staat de lightsaber in stille/mute stand. KenJo Sabers hebben twee verschillende volumes en een stille/mute stand. Om van volume te veranderen dient de saber in standby stand te staan. Houdt de knop ingedrukt tot het lampje één keer knippert, laat vervolgens los. Er komt nu een stembevestiging. Herhaal dit proces om tussen de volumes en mute stand te schakelen.

 

%%

De lightsaber gaat niet aan.

$$

De kans is groot dat de batterij bijna of helemaal leeg is. Zet de lightsaber volledig uit (niet standby) en sluit deze aan de oplader (5v 1A) aan. Laat de lightsaber minimaal 4 uur volledig opladen met de juiste oplader.

Zorg ervoor dat je een passende oplader gebruikt met een output van maximaal 5v 1A. Gebruik geen opladers en adapters van andere bedrijven of andere apparaten.

Gaat de saber na het opladen nog niet aan en heb je een neopixel saber dan is het zwaard waarschijnlijk gemonteerd toen de saber aanstond. Dit kan voor kortsluiting zorgen. Zet de saber volledig uit en monteer het zwaardblad opnieuw op de correctie manier terwijl de saber volledig uit staat: duw deze stevig naar beneden zodat de pinnen naar binnen gaan en blijf duwen terwijl de schroeven een voor een worden vastgedraaid). Haal vervolgens de batterij uit de saber en stop deze terug er in om het systeem te resetten. Laad de saber op en zet deze aan. Gaat de saber nog niet aan probeer dan de saber aan te zetten terwijl deze aan de oplader hangt.

%%

Het licht werkt niet, valt af en toe uit, blijft knipperen, toont alleen effect bij het drukken op de knop.

$$

Baselit saber: verander dan eerst de blade style naar "stable" om andere problemen uit te sluiten . Raadpleeg de geleverde handleiding of de online handleidingen .

Neopixel saber: verander dan eerst de blade style naar "stable" om andere problemen uit te sluiten . Raadpleeg de geleverde handleiding of de online handleidingen . Vertoont de saber nog steeds lichtproblemen of glitches lees dan door:

%%

Het neopixel zwaardblad geeft voor de helft of deels licht, slecht licht, valt af en toe uit of vertoont andere glitches.

$$

Controleer eerst of je saber niet in Ghostblade, of Blaster blade mode hebt staan. Is dit niet het geval dan is het zwaardblad nagenoeg zeker niet goed gemonteerd.

Mogelijk heb je het zwaardblad gemonteerd toen de saber al aan stond? Dit kan voor problemen zorgen. Zorg ervoor dat je de saber volledig uitschakelt en monteer vervolgens het zwaardblad terwijl de saber nog steeds uit staat conform de instructies zoals beschreven bij 'hoe zet ik een KenJo Saber in elkaar'. Laadt de saber op en zet hem weer aan. 

Mogelijk maakt het zwaardblad niet voldoende goed contact met de pinnen. Het is belangrijk om tijdens de montage van het zwaardblad deze voldoende stevig naar beneden te duwen (je voelt de pinnetjes iets naar beneden gaan) en deze naar beneden te blijven duwen tijdens het vastdraaien van de montage schroeven.

%%

Het tip drag / smelt effect werkt niet of niet zichtbaar of Het uiteinde van het zwaard geeft geen licht.

$$

Standaard staat de tip drag op 92cm afgesteld, sommige sabers worden geleverd met 82cm blade. Of er is perongeluk een instelling veranderd. De lengte van het zwaard dient ingesteld te worden in de saber om deze volledig te laten oplichten. 

Premium neopixel: Haal de SD kaart uit de saber en stop deze met behulp van de SD card reader in de computer. Open de folder "set" en open vervolgens het "config" bestand om het "pixelnumber" te veranderen. 92cm = 133, 82cm =122. Of gebruik de bluetooth app "xeno configurator" om de lengte via je telefoon in te stellen.

Supreme neopixel twee knoppen: Zet de saber volledig uit. Druk drie keer op de PWR knop om tussen 92cm en 82cm te wisselen. Of download de app via de online handleiding pagina om de lengte via je telefoon in te stellen.

Supreme neopixel een knop: Zet de saber volledig uit. Druk drie keer op de knop om tussen 92cm en 82cm te wisselen. Of download de app via de online handleiding pagina om de lengte via je telefoon in te stellen.

%%

Mijn saber heeft geen lichtring zoals staat omschreven in de handleiding.

$$

Hoogstwaarschijnlijk heb je één van onze legendary sabers gekocht. Veel van deze modellen hebben een custom weggewerkte knop zodat de saber er extra realistisch uit ziet. Je kan de handleiding gebruiken welke je hebt maar het aantal beschreven lichtknippering zijn secondes. 

Bij de nieuwste sabers in de epic en legendary categorie (premium neopixel x3 en supreme neopixel) kan ook de bluetooth app gebruikt worden om de functies van de saber makkelijk via je telefoon te bedienen. (Raadpleeg de online handleiding om de app te downloaden)

Geef je saber geen licht tijdens het opladen dan heb je of een proffie board of de verkeerde oplader wordt gebruikt. Laad alleen op met een 5 volt 1 ampere oplader. Hogere amperages kunnen het board kapot maken. 

%%

Opladen van de lightsaber lost het probleem niet op.

$$

Betreft jouw saber een neopixel saber controleer dan eerst of je beschrijving bij "de lightsaber gaat niet aan" volledig hebt gevolgd en de saber op de juiste manier hebt gereset. Heb je dit gedaan en werkt de saber nog steeds niet lees dan door:

In sommige gevallen kan door bijvoorbeeld intensief gebruik of vanwege andere redenen, de connectie tussen de platen en de batterij niet optimaal zijn. Door de lightsaber open te draaien wordt de batterij zichtbaar. Deze kan uit de lightsaber worden gehaald en na 30 seconden teruggeplaatst worden. Lost dit het probleem niet op? Dan kunnen de platen welke de batterij klemmen voorzichtig open gebogen worden. Zo krijgt de batterij een betere verbinding met de platen. Let op: verwijder enkel de batterij, de elektronica kit zelf dient gesloten te blijven. Haal je toch de elektronica kit uit de saber of haal je elektronica kit uit elkaar? Dan vervalt de garantie.

%%

De lightsaber lijkt wel op te laden, maar valt na enkele seconden of minuten uit nadat deze wordt aan gezet. De lightsaber valt uit als deze wordt bewogen of tegen iets wordt aangeslagen.

$$

Waarschijnlijk laadt de batterij niet werkelijk op of gebeurd dit heel minimaal. Dit komt waarschijnlijk omdat de platen geen goede verbinding maken met de batterij. Door de lightsaber open te draaien wordt de batterij zichtbaar. Verwijder de batterij uit het soundboard. Buig beide platen welke de batterij klemmen voorzichtig verder open. Zodat de batterij een betere verbinding heeft met de platen. Plaats de batterij terug en draai de lightsaber weer in elkaar (zie ook onderstaand filmpje). Laat vervolgens de lightsaber minimaal 4 uur opladen voordat deze weer wordt aangezet. Onderbreek de 4 uur durende laadt procedure niet en zet de lightsaber niet aan tijdens het opladen.

Tip: word de saber voor heavy duelling gebruikt of valt deze uit wanneer je er ergens mee aan tikt kan een klein stukje plakband over de batterij die probleem verhelpen.

 

%%

De saber lijkt niet op te laden of de lichtring gaat niet knipperen tijdens het opladen

$$

Heb je de batterij clipjes opengebogen en lijkt de saber niet steeds op te laden doordat je bijvoorbeeld de lichtring niet op ziet branden? Mogelijk is jouw batterij dan volledig leeg of word de verkeerde oplader gebruikt. Hierdoor kan het zijn dat de lichtring niet aan gaat. Zorg ervoor dat je de bijgeleverde kabel in een blok stopt dat en output geeft van 5 volt 1 ampere. 5V 2.1A is het absolute maximum. Hogere amperage en voltage combinaties zullen het board kapot maken. Laad niet op via een computer usb poort.

Laat vervolgens jouw saber alsnog minimaal 4 uur met de juiste oplader opladen. Onderbreek het laden niet en probeer de saber ook niet tussendoor aan te zetten. Zorg ervoor dat je bij deze oplaadcyclus de saber niet onbewaakt achterlaat en controleer of de saber niet heet wordt.

Heb je een saber met een proffi board? Dan brand de led ring sowieso niet tijdens het opladen. Dit kan je wel zelf programmeren.

%%

Ik ruik een brandgeur.

$$

Hebben bovenstaande instructies jouw specifieke probleem niet opgelost en ruik je bij het opendraaien een brandgeur? Mogelijk is er dan een verkeerde oplader gebruikt en is er iets doorgebrand. Haal de batterij zo snel mogelijk uit de saber en neem contact met ons op conform de instructies aan de onderkant van deze pagina.

%%

Bluetooth verbinding is onstabiel of werkt niet.

$$

Zorg ervoor dat je de juiste bluetooth app gebruikt.

Premium Neopixel X3 en Baselit X3 boards maken gebruik van de app: Xeno Configurator

Supreme neopixel maakt gebruikt van de Force Park app. 

- Zorg ervoor dat de app de meest up to date versie betreft.
- Verbreek de huidige Bluetooth-verbindingen met elk apparaat dat je telefoon momenteel heeft. 
- Verwijder alle bestaande Bluetooth-verbindingen met de lightsaber(s) uit het Bluetooth-menu in je telefoon.
- Verwijder alle bestaande (indien aanwezig) Bluetooth-verbindingen met de saber binnen de app. 
- Schakel andere Bluetooth-apparaten in de nabije omgeving uit, zodat er geen interferentie is
- Reset de telefoon: Schakel de telefoon uit en start hem opnieuw op
- Reset de saber: haal de batterij eruit en plaats deze weer terug

Zet de saber nu in de stand-bymodus, schakel Bluetooth in op uw telefoon en open de app om de lightsaber te vinden. Sta alle pop-ups toe die de app kan geven.

Nog steeds geen connectie met de telefoon? Probeer dan bovenstaand met een andere telefoon om de update alsnog uit te kunnen voeren.


Zodra de saber is aangesloten, dient deze te worden geüpdatet. Rechts onderin bij instellingen kan dat worden geselecteerd. Laat de saber updaten en gebruik ondertussen je telefoon niet, sluit de app niet af en laat het proces volledig voltooien.

%%

Deze instructies heb ik gevolgd en mijn lightsaber werkt nog steeds niet:

$$

Hebben bovenstaande instructies jouw specifieke probleem niet opgelost? Neem dan contact met ons op per email via info@kenjosabers.nl. Vermeld in jouw email altijd de volgende punten:

  • Het ordernummer (zonder kunnen we niet helpen).
  • Welke saber en welk soundboard het betreft.
  • Of bovenstaande instructies al zijn uitgevoerd.
  • Beschrijf zo duidelijk mogelijk het probleem.
  • Stuur het liefst een filmpje mee zodat we direct duidelijk kunnen zien wat er aan de hand is.
We zullen je dan zo snel mogelijk helpen.