Een dramatisch conflict: Mace Windu versus Palpatine

De confrontatie tussen Mace Windu en Palpatine (Darth Sidious) is een iconisch en belangrijk moment in dit Star Wars verhaal. Maar wat gebeurde er nu eigenlijk tijdens dit gevecht? In dit blog willen we dieper ingaan op deze confrontatie.


De confrontatie

Mace Windu is een krachtige Jedi wiens skills zich onderscheiden van de rest doordat hij zeer bedreven is in de beheersing van Veepad. Veepad is een krachtige en gevaarlijke vorm van zwaardvechten die ietsjes voor het randje van the dark side of the force ligt. Ook zijn unieke paarse lightsaber kleur symboliseert zijn kracht en onderscheidt zich van de rest die we tot dan toe kenden.


Aan het einde van de Clone Wars ontdekt Mace Windu de ware identiteit van Palpatine. Samen met drie andere Jedi gaat hij naar hem om hem te confronteren en een einde te maken aan de Sith. Ze arriveren op zijn kantoor en onthullen hun ontdekking. Palpatine trekt al snel zijn lightsaber en het gevecht begint.


Het is een symbolische en intense krachtmeting tussen de lichte en de donkere kant van the Force. Het goede tegen het kwaad. Beide zijn sterk in hun lightsaber skills maar Palpatine heeft nog een extra kracht die hij kan inzetten. Met zijn bliksemachtige kracht weet hij menig tegenstander te verslaan. Mace Windu kan hem dankzij zijn Veepad skills echter terug dringen maar net op het moment waarop het lijkt dat de Jedi zou overwinnen komt Anakin de ruimte binnen. Anakin zit in een innerlijke strijd om zijn loyaliteit maar besluit in te grijpen en hakt de hand van Mace Windu af met zijn lightsaber om Palpatine te redden. Vanuit zijn perspectief leek het erop alsof de Chancellor ten onrechte werd aangevallen.


Dit gevecht markeert een keerpunt in het verhaal van Anakin Skywalker. Door deze beslissing wordt Mace Windu verslagen en Anakins lot bezegeld. “Henceforth, You Shall Be Known as Darth Vader.”

Dit gevecht heeft echter niet alleen een impact op Anakin maar ook voor het gehele universum. Het speelt een rol bij de ondergang van de Jedi en de opkomst van the Galactic Empire. 


Een episch duel met een nadruk op de dunne lijn tussen de light side en de dark side of the force. Zelfs de beste en meest goede jedi is niet altijd immuun tegen de manipulatieve skills van de sith.

 

Bekijk hier de lightsaber van Mace Windu - Korunnai

Mace windu star wars lightsaber

 

Bekijk hier de lightsaber van Palpetine

Star wars palpetine lightsaber