Lichtzwaarden vs echte wapens

De lightsaber speelt een zeer belangrijke rol in het Star Wars universum. Het is niet alleen een zeer krachtig wapen, het kent bovendien ook een grote symbolische waarde. We willen je in dit blog meenemen in onze reis waarin we het lichtzwaard vergelijken met de wapens in onze wereld. Dit zijn de overeenkomsten, verschillen, voordelen en nadelen.

 

Overeenkomsten tussen lightsabers en echte wapens

- Impact

- Skill

- Defensiviteit

 

De meest voor de hand liggende overeenkomst is natuurlijk de dodelijkheid van beide. Zowel lichtzwaarden als ook wapens uit onze wereld hebben een enorme impact. Ze zijn in staat om een ander ernstige schade toe te brengen en zelfs iemand van het leven te beroven.

 

Een andere overeenkomst is de noodzakelijke skills. Zowel bij een lightsaber als bij echte wapens is het nodig om coördinatie en training te hebben om effectief en succesvol te kunnen zijn in gevechten.

 

Ten slotte zijn beide in staat om als defensie te dienen. Het kan gebruikt worden om de gebruiker te beschermen tegen aanvallen en zichzelf te verdedigen.

 

Verschillen tussen lightsabers en echte wapens

- Energie/projectiel

- Vorm

- Risico

 

Een van de meest duidelijke verschillen tussen lightsabers en echte wapens is de aanval. Lightsabers maken namelijk gebruik van een energie blade, terwijl echte wapens projectielen (kogels, pijlen, en dergelijke) afvuren. Meer details over de technologie achter lightsabers lees je hier: https://kenjosabers.nl/blogs/news/de-technologie-achter-lightsabers

 

Echte wapens beschikken over fysieke structuren zoals geweren, zwaarden en messen, terwijl lightsabers een hilt hebben met een energie blade die uit de hilt wordt geprojecteerd. Ze maken gebruik van een energiebron ( uit krachtcellen en kristallen). 

In tegenstelling tot echte wapens, waarbij de gebruiker op afstand kan blijven van het gevaarlijke deel van het wapen vormt een lichtzwaard ook een risico voor de gebruiker zelf. Lightsabers vormen ook een direct gevaar voor de gebruiker, zelfs bij correct gebruik.

 

Maar er zijn nog andere voor- en nadelen verbonden aan lightsabers zoals:

+ Onbeperkte munitie

- Minder precisie

+ Veelzijdigheid (aanvallen, verdedigen, doorsnijden enz.)

- Beperkt bereik

+ Aura & symboliek

- Energie kan opraken

 

Veel fans dromen er dan ook van om een echt lichtzwaard te kunnen gebruiken. In de loop der jaren zijn er dan ook verschillende pogingen gedaan om een functionerende lightsaber te creëren. Volgens Dr. Christopher Baird van de West Texas A&M University is het mogelijk om een zwaardvormig, gloeiend plasma dat in de lucht zweeft zonder een container mogelijk met behulp van sterke magnetische velden. Maar om dergelijke magnetische velden te creëren (die zo sterk en fijn afgesteld zijn), heb je grote, omvangrijke apparatuur nodig die niet in het handvat van een lichtzwaard passen.

Gelukkig biedt KenJo Sabers jou een unieke lightsaber ervaring die jou direct kan projecteren naar een sterrenstelsel hier ver vandaan. Welke lightsaber past bij jou? In ons ruime assortiment met unieke designs vind ook jij een lichtzwaard dat bij jou past. 

   Kies jouw ultieme lightsaber nu