Verzendbeleid

Alle bestellingen welke worden geplaatst voor 15:00 uur van maandag tot en met vrijdag worden dezelfde dag nog aangeboden bij de transporteur (PostNL, DHL, DPD). Bestellingen na 15:00 uur worden voor het eind van de de eerstvolgende dag aangeboden. Bestellingen worden niet verzonden of afgeleverd op feestdagen en zondagen.

Bestellingen welke op zaterdag voor 13:00 uur worden geplaatst worden dezelfde dag aangeboden bij de transporteur. Bestellingen na 13:00 uur worden voor het eind van de eerstvolgende werkdag aangeboden.

Aangeboden bestellingen zijn ingepland voor de bezorging de eerst volgende dag wanneer het afleveradres in Nederland is. Is het afleveradres in België dan duurt dit een dag langer. Is het afleveradres elders in Europa, dan duurt dit één tot vier dagen langer. Daadwerkelijke levering kan afwijken door drukte bij de transporteur. 

Enkele lightsabers hebben een levertijd van 14 tot 21 dagen. Koopt u meerdere producten? Dan wordt de gehele bestelling pas verzonden wanneer deze compleet is. Dergelijke producten kunt u herkennen door de dikgedrukte letters op de product pagina : "LET OP: Dit product wordt speciaal voor u gemaakt! Houdt rekening met een levertijd van 14 tot 21 dagen". De levertijd bij producten met deze markering is een schatting en kan afwijken.

Bestellingen worden niet verzonden of afgeleverd op feestdagen en zondagen.

Bestellingen van producten in pre-order of anderzijds overeengekomen aankopen tussen klant en ons, kunnen afwijken van bovenstaande leverbelofte. Dit is expliciet vernoemd op de desbetreffende product pagina.

Na verzending door KenJo Sabers ontvangt u per mail een track and trace code. Het is de verantwoordelijkheid van de koper om het pakket te volgen en aan te nemen of eventueel af te halen bij een pakket punt.

De kosten van de zending kan verschillen per bestelling. Woont u in Nederland, België of Luxemburg? Dan worden voor bestellingen boven de 90 euro geen verzendkosten in rekening gebracht. Voor bestellingen onder dit bedrag worden wel verzendkosten in rekening gebracht. Een pakket per briefpost kost 3,95. Pakketten per reguliere pakketpost kosten 6,95. Voor zendingen naar overige Europese landen vragen wij een bijdrage van €5,98. PostNL bezorgd op maandag geen briefpost af. Dit houdt in dat wanneer uw bestelling een briefpost bestelling betreft, u op zijn vroegst op dinsdag uw bestelling in huis heeft als deze wordt verzonden per briefpost.

 

Bij drukte kan er vertraging optreden bij verzendingen. Als uw bestelling aanzienlijk wordt vertraagd, nemen we contact met u op via e-mail.

 

De koper is bij aankoop verantwoordelijk voor de juiste aanlevering van gegevens. Wanneer de verzending verkeerd gaat, als gevolg van een door de koper gemaakte fout, zijn wij niet verantwoordelijk voor (gedeeltelijk) verlies van de bestelling. Als we aanvullende gegevens nodig hebben om de verzending te versturen, zullen we de koper hiervoor benaderen. Dit kan leiden tot een vertraging van de verzending. Als de foutieve informatie of het niet tijdig afhalen bij een pakket punt, leidt tot het retour ontvangen van een zending en moet het pakket moet opnieuw verzonden worden zullen hiervoor kosten in rekening gebracht worden gelijk aan de kosten om het pakket naar het adres van de koper te sturen. Wij zullen u hier over informeren als een pakket onverwacht retour is ontvangen.

 

Wanneer de koper een product ontvangt dat hij niet heeft besteld, dient hij ons hiervan zo spoedig mogelijk (binnen 24 uur na ontvangst van de bestelling) per e-mail op de hoogte brengen. De koper zorgt voor het terugsturen van het product na overleg en krijgt hiervoor de kosten vergoed.

 

De koper mag het product ook zonder opgaaf van reden tot 14 dagen na ontvangst terugsturen. U krijgt dan uw geld teruggestort. De retourkosten in dit geval worden niet vergoed. Voor meer informatie over retourneren verwijzen we graag naar het retourbeleid.

 

Als een zending 14 dagen na de verzenddatum nog steeds niet is afgeleverd op het afleveradres van de koper, is hij verplicht om binnen 14 dagen contact met ons op te nemen via e-mail (dus uiterlijk 28 dagen na de verzenddatum).

FAQ: Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je linkjes naar online handleidingen en instructie video's voor jouw saber.

RGB Baselit Handleiding 1 (hyperlink)

Silverlight, Dawnbreaker, Discipulis, Eclipse, Trinity, Masamune, Resolute, Guardian, 

RGB Baselit Handleiding 2 (hyperlink)

Menace, Elegance, Kyberfighter, Lunar, Knighthood, alle legendary sabers 

Standaard neopixel Handleiding (hyperlink)

Heb je gekozen voor een saber met een standaard neopixel soundboard dan vind je onafhankelijk van welke saber dit is hier de instructies.

Premium Neopixel Handleiding (hyperlink)

Heb je gekozen voor een saber met een premium neopixel soundboard dan vind je onafhankelijk van welke saber dit is hier de instructies.

Proffi Handleiding (hyperlink)

Heb je gekozen voor een saber met een Proffi 2.2 soundboard dan vind je onafhankelijk van welke saber dit is hier de instructies.

Als je problemen hebt met jouw KenJo Saber willen we dit graag voor je oplossen. Op de troubleshoot pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen of voorkomende complicaties met bijbehorende oplossingen. We raden aan om eerst deze troubleshoot pagina te bekijken. Lost dit het probleem niet op? Neem dan contact met ons op per chat of mail. Vernoem altijd je ordernummer zodat we snel mee kunnen kijken.  

Base lit modellen zijn voorzien van een felle 12 watt lamp in het handvat. Deze schijnt in in het zwaard en zorgt er op deze manier voor dat het lightsaber licht geeft. 

Neopixel en Proffie hebben een zwaard welke is voorzien van een dubbelzijdige ledstrip over de gehele lengte van de binnenzijde. Dit zorgt ervoor dat het licht veel feller is dan een base lit variant en ook meer lichteffect mogelijkheden biedt. 

Alle soundboard types zijn voorzien van vooringestelde geluiden en kleuren. De proffie variant wordt geleverd met een 16GB SD kaart. Op diverse fora zijn vele geluidseffecten en lichteffecten te vinden om te uploaden.

Onderstaand een overzicht van de verschillende soundboards welke KenJo Sabers aanbied.

Voor een uitgebreidere uiteenzetting over de verschillende functies raden wij aan om deze pagina eerst te lezen,

De meeste bestellingen worden dezelfde dag verzonden! Kijk voor het actuele en volledige verzendbeleid op onze verzendbeleid pagina: https://kenjosabers.nl/pages/verzendbeleid

De werking van jouw saber verschilt per soundboard type en in sommige gevallen ook minimaal tussen bepaalde modellen. Op deze pagina kan je aan de hand van jouw saber of soundboard type de juiste handleiding vinden. In veel gevallen in de uitleg uitgebreid met video voor extra toelichting en ter demonstratie. https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers

Haal de zwarte of doorzichtige dop van de platte kant van de saber. Schuif vervolgens het lemmet/zwaard of de plug voorzichtig in het handvat tot deze tegen de lamp aan komt. Bij een neopixel model is het belangrijk dat de pinnen voldoende naar benden worden gedrukt. Let erop dat de inbusschroeven het lemmet niet blokkeert aan de binnenkant van het handvat. Gebruik vervolgens de bijgeleverde inbusschroeven en inbussleutel om het lemmet stevig in het handvat vast te draaien. Bekijk hier ook de instructie video op de troubleshoot pagina 

Zeker weten! Al onze zwaarden zijn gemaakt van duurzaam polycarbonate ontwikkeld voor lightsaber tegen lightsaber duels. Gebruik altijd je gezonde verstand en wees voorzichtig. We raden aan om beschermende kleding te dragen en zorg te dragen voor voldoende ruimte zodat er geen schade aan de omgeving of andere mensen ontstaat. 

Houdt er rekening mee dat RGB base lit lightsabers het meest geschikt zijn om mee te duelleren. Overige soundboard type lightsabers hebben een led strip in het zwaard wat deze zwaarder en kwetsbaarder maakt. Met deze modellen kan ook geduelleerd worden, maar we raden aan hier zacht tot medium mee te duelleren om schade te voorkomen. 

KenJo Sabers zijn standaard voorzien van 12 verschillende vooringestelde kleuren. De kleuren kunnen gemakkelijk gewisseld worden door gebruik te maken van de knop op de lightsaber. Het is ook mogelijk om zelf een kleur te kiezen door de lightsaber langzaam van kleur te laten veranderen. Exacte instructies kunt u terugvinden in de handleiding welke bij elke lightsaber wordt geleverd. Sommige modellen hebben verschillende kleuren handvaten / hilts. Op de productpagina is te zien in welke kleur een lightsaber beschikbaar is. Staat de gewenste variant op uitverkocht? Dan hebben we deze niet op voorraad. Wil je deze toch kopen of heb je een andere wens? Laat het ons dan even weten. Het is vaak mogelijk om specifiek voor u een saber naar wens te faciliteren. 

Ik heb ergens anders een lightsaber replica van een Star Wars personage gezien. Of, ik zoek een specifieke lightsaber.

Bij elke lightsaber van KenJo Sabers wordt een handleiding geleverd. Hier staan alle instructies in hoe de lightsaber werkt! Online kan je de meest recente versie vinden https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers . Let op. Het kan zijn dat er functies worden toegevoegd. Gaat jouw saber al even mee?Dan kan het zijn dat er meer functies beschreven staan dan jouw saber heeft.

Bij elke lightsaber van KenJo Sabers wordt een handleiding geleverd. Hier staan alle instructies in over hoe de lightsaber werkt! Online kan je de meest recente versie vinden https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers . Let op. Het kan zijn dat er functies worden toegevoegd. Gaat jouw saber al even mee? Dan kan het zijn dat er meer functies beschreven staan dan jouw saber heeft. Heb je een premium neopixel saber dan kan je deze wel zelf updaten.

De USB stick heeft een ingang voor een Micro SD kaart. Deze kaart zit in het Premium Neopixel board. Het is mogelijk om op deze manier het board te updaten.

Bij elke lightsaber van KenJo Sabers wordt een handleiding geleverd. Hier staan alle instructies in over hoe de lightsaber werkt! Online kan je de meest recente versie vinden https://kenjosabers.nl/pages/handleiding-kenjo-sabers . Het Proffie soundboard biedt de mogelijkheid om zelf effecten, geluidstypes en andere effecten in te stellen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk ook eens op https://therebelarmory.com/ voor informatie en instellingen voor jouw Proffie board. Let wel op, omdat het Proffie 2.2 soundboard volledig customizable is vergt het wel wat meer tijd, eigen research en computer skills om onder de knie te krijgen. Op diverse fora en Youtube zijn voldoende tutorials te vinden. 

Om een dualsaber te creëren heb je twee lightsabers nodig welke zijn aangemerkt als “dualsaber ready” en een connector ring. Om beide sabers aan elkaar te verbinden, dient de onderkant van beide lightsabers losgedraaid te worden. De connector ring kan nu doormiddel van het schroefdraad aan beide lightsabers gekoppeld worden.  

Wat leuk dat je een bestelling wilt plaatsen! Als er lopende kortingsacties zijn, let dan goed op of de voorwaarden voor deze actie van toepassing zijn op jouw bestelling. Kijk op deze pagina voor duidelijke instructies hoe je een kortingscode kan gebruiken. Toch nog vragen? laat het ons weten! 

Er zijn diverse aanbiedingen, acties, promoties, kortingscodes en prijsvragen actief. Voor een actueel overzicht verwijzen wij graag naar dit overzicht.

Voor meer informatie bekijk ons volledige retour beleid: https://kenjosabers.nl/policies/refund-policy

Retouren kunnen opgestuurd worden naar:

KenJo Sabers
Postbus 119
3640AC, Mijdrecht
Netherlands

Meld van te voren altijd uw retour aan via de mail of chat. Vermeld op of in de zending altijd uw unieke ordernummer zodat wij deze kunnen traceren. Verzuimt u dit te doen, dan kan het zijn dat uw order kwijt raakt of terugbetalingen langer op zich laten wachten. 

Stuur ons een email via info@kenjosabers.nlof open een chatgesprek op de website. We reageren meestal direct of binnen enkele minuten. KenJo Sabers probeert op werkdagen altijd binnen 48 uur te antwoorden.